REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Prezidentas Valdas Adamkus teigia palaikąs Vyriausybės pastangas mažinti išlaidavimą ir nuostatą kol kas nedidinti valstybės įsiskolinimų.

REKLAMA
REKLAMA

„Dabar, kai Vyriausybė stengiasi išvengti be kokių įsiskolinimų, ieško kelių ir, sakyčiau, protingų kelių - ten, kur galima,

sumažinti nereikalingą išlaidavimą, aš esu - už tai. Todėl šiuo metu esamomis sąlygomis kartu su Vyriausybe pritariu tam, kad nei į Tarptautinį valiutos fondą (nereikia kreiptis - BNS), nei kur kitur ir didesnių įsiskolinimų nedaryti“, - penktadienis žurnalistams sakė Lietuvos vadovas.

REKLAMA

Kita vertus, prezidentas neatmetė galimybės, kad birželį arba liepą situacija gali pasikeisti.

„Tačiau aiškiai yra pasakyta, kad birželį ar šių metų viduryje bus pervarstyta reali valstybės padėtis, kur mes randamės finansiškai, ir jeigu tuo metu bus nustatyta, kad kito kelio nėra, kad daugiau suveržti diržo neįmanoma, tada pritariu, kad nebūsime pirmieji, kurie prašome tarptautinių institucijų palengvinti mums išbristi iš esamos krizės“, - kalbėjo V. Adamkus.

REKLAMA
REKLAMA

Premjeras Andrius Kubilius ketvirtadienį Seime per Vyriausybės valandą sakė, kad Vyriausybė nesibaimina skolintis iš Tarptautinio valiutos fondo (TVF) ir jeigu nebebus kitos išeities, kaip subalansuoti šalies finansus, tai bus daroma.

Tuo metu opozicinė Socialdemokratų partija ir Lietuvos pramonininkų konfederacijos atstovai mano, kad Lietuva galėtų skolintis iš TVF.

Pramoninkų konfederacijos ekonomikos direktorius Sigitas Besagirskas yra sakęs, kad valstybei racionaliau būtų pasiskolinti iš TVF su 3,5 proc. palūkanomis, kaip padarė Latvija, nei skolintis iš komercinių bankų mokant apie 10 proc. palūkanas.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų