REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Septynias balandžio dienas Vilniaus viešąsias erdves puoš „Oro architektų“ iš Jungtinės Karalystės oro pilys – luminariumai – didžiulės instaliacijos, kuriose slypi kerintis šviesos, spalvų ir muzikos pasaulis. Įėjęs į vidų lankytojas pateks į kolonų, koridorių ir kupolų labirintą, nutviekstą besikeičiančios šviesos.

REKLAMA
REKLAMA

Viduje lankytojai gali vaikščioti, sėdėti ar gulėti ir mėgautis unikalia luminariumo aplinka, grojant meditatyviai muzikai. Atmosfera viduje keičiasi, kintant natūraliai dienos šviesai. Luminariumai – ramybės ir poilsio salos triukšmingo miesto viduryje.

REKLAMA

Nuo 1990-ųjų „Oro architektų“ luminariumus aplankė daugiau kaip du milijonai lankytojų 37 pasaulio šalyse. 2006 metais oro pilys buvo išdygusios ir Vilniaus Katedros aikštėje.

Balandžio 17-19 dienomis trys skirtingi luminariumai bus pastatyti trijuose Vilniaus rajonuose: Lazdynuose – pievoje prie Šv. Jono Bosko bažnyčios ir baseino, Naujojoje Vilnioje – Respublikinės Vilniaus psichiatrijos ligoninės teritorijoje, ir Santariškėse – pievoje prie Vilniaus universiteto onkologijos instituto. O balandžio 22-26 dienomis trys luminariumai susijungs dešiniajame Neries krante, pievoje prie Baltojo tilto.

REKLAMA
REKLAMA

Prie „Oro architektų“ palapinių Lazdynuose balandžio 17 d., Naujojoje Vilniuje (balandžio 18 d.) ir Santariškėse (balandžio 19 d.) nuo 18 val. vyks istorijų pasakojimo konkursas „Vilniaus miesto kiemų istorijos“. Kviečiame miestelėnus ateiti ir papasakoti savo miesto, rajono ir kiemo istorijas – nuo pačių asmeniškiausių iki istoriniais faktais pagrįstų pasakojimų ir legendų. Konkursą ves aktorius Kęstutis Jakštas.

Renginį pristato nacionalinė programa „Vilnius – Europos kultūros sostinė 2009“, organizatorius – OKT/Vilniaus miesto teatras. Daugiau informacijos vilniaus.diena.lt/lt/kiemu-istorijos.

OKT/Vilniaus miesto teatro informacija

 Fotografas - James Stephenson



Richard Osborn nuotrauka


James Stephenson fotografija



Annette Unser nuotrauka


REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų