REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Bendrovė „Nokia“ ruošia gamybai mažiausiai trijų naujų mobiliųjų telefonų su sensoriniais ekranais ir QWERTY klaviatūromis modelius, praneša „TheStreet.com“.

REKLAMA
REKLAMA

Pirmasis toks telefonas veikiausiai bus pristatytas 3-ąjį šių metų ketvirtį. Jame bus įdiegta bendrovės „Immersion“ sukurta lytėjimo grįžtamojo ryšio „VibeTonz“ sistema. Panaši technologija naudojama „Blackberry Storm“ telefonų modeliuose, tačiau jos neturi „iPhone“. Ji imituoja spragtelėjimą, sukurdama iliuziją, neva vartotojas spaudžia realų, o ne virtualų klavišą telefono ekrane.

REKLAMA

Antrąjį „Nokia“ telefoną su sensoriniu ekranu planuojama pademonstruoti prieš Kalėdas, rinką jis turėtų pasiekti kitų metų pradžioje. Išskirtinė jo savybė - didelis 4,2 colių ekranas.

Trečiasis telefonas kodiniu pavadinimu „Nautilus“ bus itin plonas. Jame bus įrengta QWERTY klaviatūra, kuri ištraukta „iškels“ savo klavišus, kad rinkti tekstą būtų patogiau. Manoma, kad iškylančius ir pasislepiančius klavišus valdys specialus klaviatūros daviklis. Remdamasis šaltiniais telefonų gamybos pramonėje, „TheStreet.com“ rašo, kad „Nautilus“ planuojama pristatyti 2010 m. pavasarį ar dar vėliau.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų