REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Lietuvoje startuoja pilietinės žurnalistikos portalas PrezidentoRinkimai2009.lt, nušviesiantis 2009-ųjų metų prezidento rinkimams.

REKLAMA
REKLAMA

Kaip skelbiama ketvirtadienį išplatintame pranešime spaudai, pagrindinis projekto tikslas - kiekvienam Lietuvos piliečiui suteikti galimybę tapti šių rinkimų žurnalistu, analitiku ar kritiku ir sužadinti šalies visuomenės susidomėjimą rinkimų eiga bei skatinti norą balsuoti.

REKLAMA

Projekto autoriai - JAV Harvardo ir Vilniaus universitetų 5 absolventų komanda.

„Portalą įkūrėme, kadangi tikime inovacija, technologijų galia bei jos būtinybe politikoje. Esame savo specialybių entuziastai, tikintys kad mūsų pareiga skatinti progresą žurnalistikos, politikos bei technologijų srityse“, - BNS ketvirtadienį teigė vienas projekto autorių Karolis Balčiūnas.

Anot K. Balčiūno, portalas finansuojamas iš asmeninių lėšų.

Pranešime teigiama, kad portalu Prezidentorinkimai2009.lt siekiama priartinti politikus prie rinkėjų, suteikti galimybę iš arčiau pažinti kandidatus bei lengviau dalintis nuomonėmis. Svetainėje leidžiama užsiregistruoti kiekvienam Lietuvoje ir užsienyje gyvenančiam piliečiui bei rašyti asmeninius straipsnius, nuomones ar komentarus.

REKLAMA
REKLAMA

Prezidento rinkimams skirtoje svetainėje tikimasi publikuoti interviu su pretendentais į prezidento postą bei vykdyti klausimų ir atsakymų konferencijas.

Vyriausioji rinkimų komisija (VRK) kandidatais į prezidentus jau registravo savarankiškai rinkimuose dalyvaujančią eurokomisarę Dalią Grybauskaitę, Darbo partijos kandidatę Loretą Graužinienę, Socialdemokratų partijos lyderį Algirdą Butkevičių, partijos „Tvarka ir teisingumas“ iškeltą kandidatą Valentiną Mazuronį, Lietuvos lenkų rinkimų akcijos lyderį Valdemarą Tomaševskį bei savarankiškai rinkimuose dalyvaujantį atsargos brigados generolą Česlovą Jezerską. Kazimira Prunskienė - paskutinioji, kuri papildys kandidatų į prezidentus eilę.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Balandžio 17 dieną VRK skelbs kandidatais į prezidentus įregistruotų asmenų sąrašą, ir prasidės prezidento rinkimų agitacijos kampanija.

Prezidento rinkimų pirmasis turas vyks gegužės 17 dieną. Antrasis turas, jei prireiks, planuojamas kartu su Europos Parlamento (EP) rinkimais birželio 7 dieną.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų