REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Seimas po pateikimo yra pritaręs nutarimui, kuriuo iš LAT pirmininko pareigų atleidžiamas dar praėjusią vasarą kadenciją baigęs Vytautas Greičius. Tačiau svarstymo stadijai nutarimo projektas į parlamento salę negrįžta.

REKLAMA
REKLAMA

Kaip BNS sakė valdančiosios Tėvynės sąjungos-Lietuvos krikščionių demokratų frakcijos seniūnas Jurgis Razma, tikėtina, jog prie LAT pirmininko klausimo bus grįžta jau po prezidento rinkimų.

REKLAMA

"Gali būti, kad šį klausimą spręsime su nauju prezidentu. Jei visiems užteks kantrybės laukti", - paklaustas, ar neplanuojama į darbotvarkę įtraukti nutarimo dėl V.Greičiaus atleidimo iš LAT pirmininko pareigų svarstymo, BNS ketvirtadienį sakė J.Razma.

Praėjusios kadencijos Seimas jau du kartus balsavo ir du kartus atmetė prezidento dekretą dėl V.Greičiaus atleidimo iš LAT vadovo pareigų. Prezidentas yra pasirašęs trečiąjį dekretą dėl LAT pirmininko atleidimo, jam po pateikimo pritarta, liko svarstymo ir priėmimo stadijos.

REKLAMA
REKLAMA

Seime ketvirtadienį prisiekus Lietuvos aukščiausiojo teismo (LAT) teisėju paskirtam Egidijui Baranauskui, bus sukomplektuotas visas LAT teisėjų korpusas. Pagal Konstituciją tik paskyrus visus LAT teisėjus galima skirti jo pirmininką.

LAT pirmininką 5 metams skiria ir atleidžia Seimas prezidento teikimu.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų