REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Seime ketvirtadienį prisiekė Lietuvos aukščiausiojo teismo (LAT) teisėju paskirtas Egidijus Baranauskas.

REKLAMA
REKLAMA

Advokatas, socialinių mokslų daktaras E.Baranauskas iki šiol nėra ėjęs teisėjo pareigų, pastaruoju metu vadovavo M.Romerio universiteto Teisės fakulteto Verslo teisės katedrai.

REKLAMA

Pagal Konstituciją, LAT teisėjus skiria Seimas prezidento teikimu. Teisėjai, atitinkantys kvalifikacinius reikalavimus, patys registruojasi Teisėjų karjeros siekiančių asmenų registre ir tokiu būdu informuoja apie ketinimus kandidatuoti į Aukščiausiojo Teismo teisėjų pareigas.

E.Baranauską paskyrus LAT teisėju, sukomplektuotas visas šio teismo teisėjų korpusas. Pagal Konstituciją tik paskyrus visus LAT teisėjus galima skirti jo pirmininką.

REKLAMA
REKLAMA

Tačiau sprendimo dėl LAT pirmininko, iš kurio pareigų dar nuo praėjusių metų vasaros bandoma atleisti Vytautą Greičių, pasibaigus jo kadencijai, gali tekti palaukti. Valdantieji konservatoriai užsimena, kad klausimas gali būti sprendžiamas jau su naujuoju prezidentu.

Praėjusios kadencijos Seimas jau du kartus balsavo ir du kartus atmetė prezidento dekretą dėl V.Greičiaus atleidimo iš LAT vadovo pareigų. Prezidentas Valdas Adamkus yra pasirašęs trečiąjį dekretą dėl LAT pirmininko atleidimo, jam po pateikimo pritarta, liko svarstymo ir priėmimo stadijos.

LAT pirmininką 5 metams skiria ir atleidžia Seimas prezidento teikimu.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų