REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Savaitgalį prasidedančias motociklų lenktynes MotoGP tiesiogiai transliuos „Viasat Sport Baltic“

REKLAMA
REKLAMA

„Viasat Sport Baltic“ pristato įspūdingas motociklų lenktynes MotoGP. Šio kanalo žiūrovai galės stebėti visus 17 aukščiausios klasės motociklų čempionato etapų. Balandžio 11 d., 20.30 val. bus rodomi kvalifikaciniai važiavimai, o balandžio 12 d., 22.25 val. – lenktynės.

REKLAMA

Čempionatas prasideda Katare, „Losail Circuit“ Dohoje. Ši trasa yra 5,4 km ilgio. Joje yra 16 posūkių.

MotoGP yra svarbiausias pasaulyje motociklų čempionatas. Vieną sezoną sudaro 17 etapų, kurie vyksta trylikoje šalių. Čempionate dalyvauja stambiausi motociklų gamintojai – „Honda“, „Yamaha“, „Suzuki“, „Ducati“, „Kawasaki“, „Aprilia“ ir KTM, taip pat geriausi motociklininkai iš viso pasaulio.  

MotoGP čempionate dalyvaujantys motociklai pagaminti specialiai lenktynėms. Jų negalima nusipirkti, jais draudžiama važinėti įprastais keliais.  

REKLAMA
REKLAMA

Dabartinis MotoGP pasaulio čempionas yra Italijos komandos „Fiat Yamaha“ žvaigždė Valentino Rossi, kuris į karjeros viršūnę sugrįžo 2008 metais. Čempionate dalyvaus ir australas Casey Stoneris iš komandos „Ducati Marlboro“. Jis 2007 metais savo antrajame sezone finišą pasiekė antras, iškart po čempiono V. Rossi.

Negana to, lenktynėse dalyvauja ir kitos žvaigždės: Dani Pedrosa iš „Repsol Honda“ drauge su savo komandos draugu Andrea Dovizioso, V. Rossi kolega iš „Yamaha“, 2008-ųjų metų naujoku pripažintas Jorge Lorenzo bei Nicky Haydenas, kuris šiais metais prisijungia prie  komandos „Ducati“.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Čempionate yra labai didelė konkurencija, nes į nugalėtojų penketuką pretenduoja ir kiti itin talentingi lenktynininkai - Lorisas Capirossi, Chrisas Vermeulenas, Colinas Edwardsas, Toni Eliasas ir Jamesas Toselandas.

Kiekvieno „Grand Prix“ dalyvių sąrašą sudaro nuolatiniai lenktynininkai, kuriuos pristato čempionate dalyvaujančios komandos. Lenktynėse dalyvauja ir kiti motociklininkai, dažniausiai tai vietiniai lenktynininkai, trokštantys išbandyti savo laimę. Kiekviename MotoGP etape dalyvauja apie 19 lenktynininkų.

Pasaulio čempionate dalyvauja lenktynininkai iš Australijos, Austrijos, Čekijos, Suomijos, Prancūzijos, Vokietijos, Vengrijos, Italijos, Japonijos, Olandijos, Rumunijos, San Marino, Ispanijos, Šveicarijos, Tailando, Jungtinės Karalystės ir JAV.

Motociklų lenktynės MotoGP – jau nuo balandžio 11 d. per „Viasat Sport Baltic“.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų