REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Finansų ministras Algirdas Šemeta teigia, jog tarptautinės reitingų agentūros "Fitch Ratings" sprendimas sumažinti Lietuvos skolinimosi reitingus patvirtina jau anksčiau - kovo pabaigoje - paskelbtą kitos reitingų agentūros "Standard & Poor's" (S&P) vertinimą ir patvirtina reikmę mažinti valstybės išlaidas.

REKLAMA
REKLAMA

"Esame pasakę savo nuomonę jau anksčiau, komentuodami "Standard & Poor's" (S&P) vertinimą ir imamės atitinkamų veiksmų, kuriuos pati agentūra vertina, kaip tinakmus ir dėsime visas pastangas, kad valstybės makroekonominė ateitis išliktų stabili ir padėtų mūsų reitingus pagerinti ateityje", - trečiadienį sakė A.Šemeta.

REKLAMA

Anksčiau komentuodamas "Standard & Poor's" (S&P) agentūros vertinimą finansų ministras yra sakęs, jog tai "tik patvirtina būtinybę toliau mažinti valstybės išlaidas", kuri numatyta peržiūrint 2009 metų biudžetą.

Tarptautinė reitingų agentūra "Fitch Ratings" trečiadienį sumažino Lietuvai suteiktą ilgalaikio skolinimosi užsienio valiuta reitingą nuo BBB+ iki BBB, o ilgalaikio skolinimosi vietos valiuta reitingą - nuo A- iki BBB+.

REKLAMA
REKLAMA

Abiejų reitingų perspektyva yra neigiama, pranešė "Fitch Ratings".

"Fitch Ratings" trečiadienį taip pat sumažino ir Latvijos bei Estijos kreditų reitingus.

Kovo pabaigoje agentūra "Standard & Poor's" taip pat sumažino Lietuvos ilgalaikio ir trumpalaikio skolinimosi reitingus atitinkamai nuo BBB+ iki BBB ir nuo A-2 iki A-3.

Iš tarptautinių reitingų agentūrų "Standard&Poor's" šiemet pirmoji sumažino Lietuvos kredito reitingus.

Lietuvos skolinimosi reitingų peržiūrą yra pradėjusi ir tarptautinė reitingų agentūra "Moody's", anot kurios, reitingai taip pat gali būti mažinami.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų