REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Vyriausioji tarnybinės etikos komisija (VTEK) ketvirtadienį ketina spręsti, ar pradėti tyrimą dėl Vilniaus Gedimino technikos universiteto (VGTU) rektoriaus Romualdo Ginevičiaus veiksmų.

REKLAMA
REKLAMA

"Mus pasiekė informacija, kad R.Ginevičiui tapus VGTU rektoriumi buvo įkurtas padalinys "Kalbų mokymo centras", o jo direktore be konkurso buvo įdarbinta rektoriaus žmona, jai nustatant maksimalius darbo užmokesčio koeficientus. Prašome komisijos ištirti, ar šie faktai yra tikri. Be to, norime išsiaiškinti, ar R.Ginevičius už autorinį atlyginimą skaito paskaitas VGTU įsteigtoje viešojoje įstaigoje "VGTU Kokybės vadybos centras", - trečiadienį išplatintame pranešime spaudai cituojamas Liberalų sąjūdžio frakcijos narys Vytautas Grubliauskas.

REKLAMA

Jis su bendrapartiete Dalia Kuodyte VTEK prašo ištirti šias aplinkybes ir išsiaiškinti, ar šiais veiksmais R.Ginevičius nepažeidė Viešųjų ir privačių interesų derinimo valstybės tarnyboje įstatymo.

VTEK sekretoriato atstovai BNS patvirtino, kad VGTU rektoriaus klausimas ketvirtadienį tikrai bus svarstomas.

Praėjusią savaitę žiniasklaidoje paskelbta, kad iš tarnybinio atlyginimo ir priedų iš biudžeto, priemokų už papildomus darbus, atlygio už autorinius darbus ir priedų iš specialiosios programos lėšų VGTU rektorius pernai per mėnesį vidutiniškai iki mokesčių gaudavo 29 738 litus pajamų. "Į rankas" per mėnesį R.Ginevičius pernai gavo vidutiniškai 22 604 litus.

Pats R.Ginevičius siūlė atskirti jo atlyginimą, siekiantį apie 12 tūkst. per mėnesį, nuo papildomos veiklos - mokslinių straipsnių rašymo, duodančio papildomų pajamų ir pakeliančio per mėnesį gaunamus pinigus iki minėtos solidžios sumos.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų