REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Klube „Gravity“ Japonijos atgarsiai

Kol daugelis šokių muzikos atlikėjų dar tik bando užkariauti kaimynines rinkas, Mindaugėlis ir Marius Ivanoff ėmėsi darbo tolimojoje Azijoje.

REKLAMA
REKLAMA

Atlikėjai iš Lietuvos su 5 valandų setu kaip pagrindinės žvaigždės pasirodė populiariame Tokijo klube „Amate – Raxi” (išvertus „Šokių dievas“). Duetas iš ilgos ir varginančios 15 000 km kelionės jau grįžo, tačiau neturi laiko ilsėtis. Pilni įspūdžių didžėjai jau dabar ruošiasi 6 savaites trukusio jubiliejinio „Back 2 Back“ turo baigiamajam vakarėliui Vilniaus klube „Gravity“ jau šį šeštadienį, balandžio 11-ąją.

REKLAMA

Įsitvirtinti Japonijos šokių muzikos rinkoje Europos mastu praktiškai nežinomiems didžėjams iš Lietuvos – skamba neįtikėtinai. Bet tik tol, kol nesusipažįsti su japonų psichologija ir gyvenimo filosofija. Japonijos klubiniame gyvenime nėra vietos taip vadinamiems „press release“ berniukams, taip pat kaip ten neveikia įprasti Europoje marketingo triukai. Jei tu esi geras atlikėjas – stok prie pulto ir įrodyk tai publikai. Tik tiesioginis kontaktas su publika ir jos reakcija lemia ar tu būsi populiarus Japonijoje ar ne.



Pasirodymas Japonijoje planuotas trejus metus

REKLAMA
REKLAMA

Pirmąjį dueto pasirodymą Tokijuje organizavo pirmaujanti Japonijos artistų vadybos ir renginių organizavimo agentūra „Teal Inc“, kuri be renginių organizavimo bei muzikos leidybos veiklos užsiima tik 6 artistų vadyba. Tačiau globojamų artistų skaičius nėra agentūros galios įrodymas Japonijoje, kaip tai yra įprasta Europos agentūrose. Tai visiškai kitas pasaulis, kita kultūra, kiti supratimai. Turbūt nei viena kita tauta neskiria tiek dėmesio detalėms. Jei nori dirbti Japonijos rinkoje, savo darbą turi atlikti idealiai.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Derybos su „Teal Inc“ truko daugiau nei 3 metus, nuo tada, kai buvo užmegztas pirmas kontaktas. Vėliau kompanijos vadybininkai atidžiai stebėjo dueto pasirodymus, leidžiamą muziką, analizavo pasirodymų medžiagą. 2007 metais buvo suorganizuotas Japonų super žvaigždės Emma pasirodymas Rygos ir Klaipėdos klubuose. Kartu su DJ Emma atvykusi „Teal Inc“ vadovė liko sužavėta Mindaugėlio ir Mariaus Ivanoff pasirodymais renginiuose ir nuo tada pasirodymas Japonijoje tapo tik laiko klausimu.

Nepamirštami įspūdžiai iš Tokijo

„Tai buvo išskirtinis grojimas, kurio neužmiršime niekada! Klubas, kuriame pasirodėme, buvo sausakimšas ir jame tvyrojusi atmosfera užbūrė mus. Tokio šilto sutikimo, renginio kokybės tikrai nesitikėjome. Mūsų svečiavimosi metu Japonijos kolegų dėmesys detalėms buvo jaučiamas kiekviename žingsnyje. Tvarkant mūsų techninio „raiderio“ ar kelionės detales, taip pat derinant apsilankymus kituose Tokijo super klubuose, susitikimuose su svarbiausiais klubinio pasaulio žmonėmis, laikas buvo planuojamas maksimaliai tiksliai. Jie visiškai kitokie nei mes, net mąsto iš kitos pusės. Tai kas vyksta Tokijo šokių muzikos pasaulyje – pilnai atspindi jų gyvenimo filosofiją. Jei daryti – tai aukščiausiame lygyje“, - apie įspūdžius iš Japonijos pasakoja Mindaugėlis.

REKLAMA

„Mus labai nustebino jų paprastumas, paslaugumas. Net tie žmonės, kurie dalyvauja toje rinkoje vos ne nuo jos susikūrimo ir kurių žodis ten lemia labai daug, nuoširdūs, nepastebėsi jokio išdidumo ar susireikšminimo, kaip tai įprasta žymiausiems klubinės kultūros „veikėjams“ Europoje ar Amerikoje. Dar vienas išskirtinis jų bruožas – visi dirbantys klubinės kultūros pasaulyje gyvena kaip viena šeima – super klubai, žymiausi didžėjai, „promoteriai“. Konkurencija – normalus dalykas ten, kur yra verslas (o klubinis verslas Tokijuje tikrai didelis), tačiau Japonai į tai žiūri iš esmės kitaip nei pas mus“, - japoniškas savybes prisimena Marius Ivanoff.

„Aplankėme ir garsųjį WOMB klubą ir super modernų, didžiausią Tokijuje AGIHA ir jaukųjį AIR. Ten visai kitokia publika. Jie ateina pasilinksminti ir jiems visiškai nesvarbu kokio stiliaus muzika grojama. Svarbiausia, kad didžėjus gerai atliktų savo darbą ir jiems būtų linksma, jie galėtų pabendrauti ir pailsėti. Šokių aikštelėje jie šoka iki paryčių ir vartoja tik alkoholį. O palikdami klubą prieina padėkoti didžėjui - paspausti ranką ir nusilenkti. Keista buvo matyti ir tai, kaip jie palieka klubą. Apsaugos vyrukas pridėjęs pirštą prie lūpų ragina visus palikti klubą kuo tyliau, nes priešingu atveju, pasiskundus kaimynams, klubą tektų uždaryti. Todėl uždarius klubo duris tu atsiduri visiškoje tyloje“, - juokauja šio šeštadienio klubo „Gravity“ pagrindinės žvaigždės.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų