REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Prezidentas Valdas Adamkus sako neketinantis raginti Seimo greičiau spręsti Lietuvos aukščiausiojo teismo (LAT) pirmininko klausimo.

REKLAMA
REKLAMA

"Aš jau viską esu padaręs, ir man atrodo, kad čia dabar priklauso nuo Seimo geros valios ir supratimo, kas yra valstybei Konstitucija, ir kas tos Konstitucijos turi laikytis. Man atrodo, šį kartą, sportiniu terminu kalbant, kamuolys yra jų kampe", - žurnalistams trečiadienį kalbėjo V.Adamkus.

REKLAMA

Egidijų Baranauską šią savaitę paskyrus LAT teisėju, sukomplektuotas visas šio teismo teisėjų korpusas. Pagal Konstituciją tik paskyrus visus LAT teisėjus galima skirti jo pirmininką.

Atleisti Vytautą Greičių iš LAT pirmininko pareigų ir paskirti naująjį bandoma nuo praėjusių metų vasaros, kai baigėsi V.Greičiaus įgaliojimai.

Praėjusios kadencijos Seimas jau du kartus balsavo ir du kartus atmetė prezidento dekretą dėl V.Greičiaus atleidimo iš LAT vadovo pareigų. Prezidentas yra pasirašęs trečiąjį dekretą dėl LAT pirmininko atleidimo, jam po pateikimo pritarta, liko svarstymo ir priėmimo stadijos.

Neoficialiai teigiama, kad LAT pirmininko atleidimo ir naujojo šio teismo vadovo skyrimo klausimas gali būti atidėtas po prezidento rinkimų.

LAT pirmininką 5 metams skiria ir atleidžia Seimas prezidento teikimu.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų