REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Liberalų sąjūdžio frakcijos atstovas Gediminas Navaitis siūlo, kad paskolos studijų įmokai mokėti būtų padengiamos iš studijavusio asmens sumokėto gyventojų pajamų mokesčio.

REKLAMA
REKLAMA

Tai numatančią Mokslo ir studijų įstatymo projekto pataisą parlamentaras įregistravo Seimo posėdžių sekretoriate.

REKLAMA

"Paskolos mokesčiui už studijas iš gyventojų pajamų mokesčio būtų padengiamos tik tiems šalies gyventojams, kurie, baigę aukštąjį mokslą, liktų dirbti Lietuvoje. Savo ateitį siejantys su užsienio šalimis, paskolą turėtų grąžinti iš savo kišenės", - Liberalų sąjūdžio frakcijos pranešime cituojamas G.Navaitis.

Sausio pradžioje Vyriausybė pritarė studijų reformai - vadinamojo studijų krepšelio ir valstybės remiamų paskolų sistemos įvedimui.

REKLAMA
REKLAMA

Krepšeliai būtų skiriami geriausiais rezultatais mokyklas baigusiems abiturientams - jiems už studijas mokėti nereikėtų. Nepatekusieji į valstybės finansuojamas vietas galės rinktis mokamas studijas. Planuojama, kad paskolų sistema bus sukurta vėliausiai iki liepos 1 dienos.

Žadama, kad iki 10 proc. geriausius rezultatus pasiekusių studentų, mokėjusių už mokslą, baigę universitetą galės sumokėtus pinigus atgauti arba bus atleisti nuo paskolos grąžinimo.

Aukštojo mokslo reforma yra susilaukusi Lietuvos studentų sąjungos, Vilniaus universiteto, Kauno medicinos universiteto, Lietuvos mokinių sąjungos, Lietuvos kolegijų direktorių konferencijos atstovų ir kitų pritarimo.

Prieš reformą yra pasisakęs Rektorių konferencijos prezidentas, Lietuvos aukštųjų mokyklų profesinių sąjungų susivienijimo bei Lietuvos kūno kultūros akademijos atstovai ir kiti.

Mokslo ir studijų įstatymo nauja redakcija Seimui bus pateikta artimiausiu metu.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų