REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Sutiktuvės, sveikinimai, pagerbimai. Po tokios euforijos Europos taurės laimėtojui Vilniaus „Lietuvos rytui“ tenka grįžti į realybę – susikauti su amžinu varžovu Kauno „Žalgiriu“.

REKLAMA
REKLAMA

Stipriausios šalies komandos - šalies čempiono titulą ginantis „Žalgiris“ ir sekmadienį Europos taurę laimėjęs „Lietuvos rytas“ – šį vakarą Kauno sporto halėje aiškinsis, kuri verta Lietuvos krepšinio lygos (LKL) reguliariojo sezono nugalėtojos vardo.

REKLAMA

Ypatinga aritmetika

Nė karto šį sezoną LKL čempionate nepralaimėjęs „Žalgiris“ turi pergale daugiau. Pirmojo rato dvikovą Vilniuje laimėjo žalgiriečiai (75:64). Tad sostinės klubui norint būti pirmam, reikia LKL lyderį įveikti mažiausiai 11 taškų skirtumu. Jei taip įvyktų, abi ekipos turėtų po vienodai pergalių (19) ir vienodai taškų (19). Tokiu atveju tektų suskaičiuoti abiejų ekipų įmestų ir praleistų taškų per visą sezoną koeficientą. Šis palankesnis „Lietuvos rytui“: kauniečių koeficientas šiuo metu 1,30408, vilniečių – 1,40484.

REKLAMA
REKLAMA

„Žalgiris“ pirmojoje vietoje išliktų, jei laimėtų rungtynes arba pralaimėtų jas ne daugiau nei 10 taškų.

Problemos dėl aukštaūgių

LŽ pasidomėjo, kaip ekipos rengėsi šiai kovai. „Žalgirio“ vyriausiasis treneris Gintaras Krapikas pabrėžė, jog varžovų iškovota istorinė pergalė Turine jo auklėtinių nusiteikimui įtakos neturi.

„Šių komandų kovos visada ypatingos. Ir dėmesys joms visada išskirtinis, – sakė G.Krapikas. – Kiekvienas mūsų žaidėjas žino, kad kiekviena akistata su vilniečiais yra svarbi. Juolab dabar atvyks komanda, puikiai pasirodžiusi Europos taurės turnyre ir dar išsikovojusi vietą Eurolygoje. „Lietuvos rytas“ nusipelnė pagarbos.“

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Ar varžovus kaip nors gali paveikti paskutinių dienų įvykiai? G.Krapikas neabejoja, kad teigiamų emocijų pliūpsnis dabar suteikia vilniečiams jėgų. „Bet nežinau, kaip jie atrodys aikštelėje. Ir neketinu spėlioti. Mes rengiamės pagal savo planą, – per daug nesigilino į varžovų problemas treneris. – Ir nematau nė vienos priežasties, kodėl viena iš komandų trečiadienį turėtų nesistengti.“

„Žalgirio“ treneris kiek apgailestavo, kad kauniečiai negalėjo visavertiškai rengtis šiam susitikimui. „Dirbome be pagrindinių centrų, - problemas vardijo strategas. – Darius Šilinskis per paskutines rungtynes su Kauno „Aisčiais“ stipriai pasitempė raumenį ir šiandien tikrai nežais. Eurelijus Žukauskas dar stovykloje pradėjo skųstis kelio skausmais. Povilas Butkevičius per studentų krepšinio lygos finalą pasitempė Achilą ir tik pirmadienį pradėjo treniruotis su komanda. Bet žiūrovams neįdomu, kaip mes rengėmės: visi nori matyti žalgiriečius laiminčius.“

REKLAMA

Turine buvo pikas

Antrąjį pagal pajėgumą Europos krepšinio klubų čempionatą laimėjusios „Lietuvos ryto“ komandos treneris Rimas Kurtinaitis vakar nerimavo dėl žaidėjų sportinės būklės, kuri per finalo aštuoneto turnyrą Turine buvo pasiekusi viršūnę.

– Dar švenčiate ar jau pradėjote rengtis kovai su „Žalgiriu“?

– Pirmadienį žaidėjams buvo laisva diena, nes turėjome sunkų savaitgalį. O šiandien (antradienį) ryte jau bėgome krosą, dirbome štanginėje, vakare treniruosimės salėje.

Ar komandai toks triumfas ir euforija po jo trečiadienį nepadarys meškos paslaugos?


– Bus sudėtinga vien todėl, kad savaitgalį pasiekėme piką - buvome aukščiausios sportinės formos. Ir psichologiškai buvome pakylėti. Po tokių aukštumų visada būna atoslūgis. Bet vis tiek turime tikslus ir jų sieksime. O panašių pavyzdžių yra. Kazanės „Unics“ finale 81:60 įveikė Maskvos „Dinamo“ ir laimėjo Rusijos taurę, o po poros dienų svarbias Europos taurės turnyro rungtynes namie 69:71 pralaimėjo Zadaro „KK Zadar“ komandai. Vis dėlto reikia žaidėjams laiko apsiprasti su tuo, kas įvyko, ir sugrįžti į realybę. Trečiadienį bus sunku.

REKLAMA

Žaisite žinodami, kad reikia laimėti bent 11 taškų skirtumu.

– Norime laimėti. Ir būtų geriau, jei laimėtume mums palankiu taškų skirtumu. Tuomet turėtume arenos pranašumą per finalą.

„Lietuvos rytas“ šį sezoną jau laimėjo tris iš penkių galimų taurių - Prezidentų, Lietuvos krepšinio federacijos ir Europos. Liko du žingsneliai - LKL ir Baltijos čempionatai. Tikite, jog galite susirinkti visus įmanomus titulus šį sezoną?

– Taip, tai įeina į klubo tikslus. Bet dabar sunku pasakyti, ar pavyks.

Krepšinio gerbėjai pasigedo jūsų pirmadienį per komandos pagerbimą sostinės V.Kudirkos aikštėje.


– Per savo gyvenimą daug pagerbimų turėjau. Va, ir šiandien (antradienį) dar turime eiti į Vyriausybę. Nueisiu. Bet grįžęs iš Turino norėjau ramiai pabūti.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Sunkmečiu pinigų nėra

Naktį į pirmadienį su Europos taure grįžusi į Vilnių ir atlaikiusi sirgalių padėkas sostinės oro uoste, jau tos pačios dienos vakarą komanda apsilankė sostinės V.Kudirkos aikštėje, kurioje susirinko krepšinio gerbėjai pagerbti bilietą į Eurolygą iškovojusios ekipos. Krepšininkai į aikštę buvo atvežti autobusu atviru viršumi ir, užlipę ant scenos, papuošti laurų vainikais.

„Šią pergalę skiriame visai Lietuvai, švenčiančiai tūkstantmetį“, – susirinkusiesiems nedaugžodžiavo „Lietuvos ryto“ kapitonas Steponas Babrauskas.

REKLAMA

Vilniaus miesto savivaldybei krepšininkų sutikimas kainavo apie 10 tūkst. litų. Tuo metu 2008 metų vasarą Europos aikštėje vykusi Lietuvos olimpiečių sutiktuvių ceremonija kainavo 180 tūkstančių.

Vakar „Lietuvos ryto“ krepšininkai buvo pagerbti Vyriausybėje.

Premjeras Andrius Kubilius treneriui R.Kurtinaičiui, klubo prezidentui Gedvydui Vainauskui ir valdybos pirmininkui Jonui Vainauskui įteikė „Sporto garbės komandoro ženklus“. Keturiems krepšininkams – Chuckui Eidsonui, Artūrui Jomantui, M.Lukauskiui ir Marijonui Petravičiui – įteikti „Sporto garbės kryžiai“, likusiems komandos nariams – medaliai „Už sporto pergales“.

REKLAMA

Šį sykį apsieita be premijų. Priežastis paprasta – ekonominė krizė. Vilniaus klubui 2005 metais už laimėtą Europos (ULEB) taurę ir 2007-aisiais už patekimą į šio turnyro finalą iš Vyriausybės rezervo fondo buvo atseikėta po kelis šimtus tūkstančių litų. Laikai keičiasi. Laimė, kad „Lietuvos rytas“ išlieka stiprus ir nepalenkiamas.

Saulius Ramoška

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų