REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Vidaus reikalų ministras Raimundas Palaitis suabejojo, ar be batų piketavę, tačiau uniformas vilkėję policininkai nepažemino pareigūno vardo.

REKLAMA
REKLAMA

"Man atrodo, kad vilkint uniformą stovėti be batų, yra uniformos negerbimas", - dienraščiui "Vilniaus diena" sakė ministras.

REKLAMA

Pasak R.Palaičio, jo pastaba dėl uniformos negerbimo pirmiausia skirta policijos pareigūnams, kurių uniformos vilkėjimo taisyklės gana griežtos. Imtis iniciatyvos nubausti prasižengusius policininkus ministras kol kas nežada, tai palikdamas Policijos departamento kompetencijai.

"Tuo turėtų užsiimti tos institucijos vadovybė, kuriai priklauso tie pareigūnai. Aš pasakiau savo nuomonę, bet jei pareigūnai apsisprendė negerbti uniformos, tai yra jų sąžinės reikalas", - sakė ministras.

REKLAMA
REKLAMA

Nacionalinės pareigūnų profesinių sąjungų susivienijimo pirmininkas Vytautas Bakas stebėjosi ministro pasipiktinimu.

Profesinės sąjungos pirmininko nuomone, ministras labiau turėtų atsižvelgti į ne tik kasdienėje veikloje taikomas instrukcijas, bet ir į Europos žmogaus laisvių ir teisių konvenciją bei Konstituciją. "Vienose pasaulio šalyje protesto akcijų organizatoriai iškart sodinami į kalėjimus, kitose grasinama atleidimais ir baudomis. Aš tikiuosi, kad ministro patarėjams ir teisininkų komandai užteks išsilavinimo mūsų protestą suvokti kitame kontekste", - viliasi jis.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Lietuvos ugniagesių gelbėtojų profesinių sąjungų susivienijimo pirmininkas Saulius Džiautas mano, kad ministras siekia įbauginti pareigūnus, jog šie dar kartą neišeitų į gatves.

Vilniaus 5-0J0 policijos komisariato Prevencijos grupės vyresnysis tyrėjas Petras Klimavičius buvo vienas iš tų keturių pareigūnų, kurie per balandžio 2 d. vykusią akciją basi nuėjo į Vyriausybę ir paliko ten gesintuvą bei bananą. P.Klimavičius įsitikinęs, jog pareigūno vardo jis nepažemino, ir dėl šio savo poelgio visai nebijo būti nubaustas.

REKLAMA

"Akciją organizavo profesinės sąjungos, buvo scenarijus, programa, viskas buvo suderinta, patvirtinta, leidimas akcijai duotas. Nebuvo nieko nenumatyta, niekas pareigūno vardo nežemino. Gal reikėtų pasiskaityti statutą ir išsiaiškinti, kas yra diskreditavimas ir taip toliau", - kalbėjo pareigūnas.

Kita pareigūnų akcija Vilniuje numatoma balandžio 25 dieną.

Pareigūnams praėjusį ketvirtadienį visoje šalyje surengus įspėjamąją protesto akciją "Basas pareigūnas - nesaugūs žmonės" vidaus reikalų ministras išplatino pareiškimą, kuriame pareigūnų protesto akcijas surengusias profsąjungas apkaltino sakant netiesą ir bauginant visuomenę.

REKLAMA

Profsąjungos protestuoja prieš finansavimo mažinimą, jų teigimu teigimu, Andriaus Kubiliaus Vyriausybė finansavimą viešąjį saugumą užtikrinančioms įstaigoms sumažino daugiau nei 200 milijonų litų ir planuoja jį mažinti dar labiau.

Tuo metu Vyriausybė teigia, jog statutinių tarnautojų darbo užmokesčiui šiemet skirta tik 3 proc. mažiau nei pernai, nors visoje valstybės tarnyboje darbo užmokesčio fondai šiemet mažėja 10-12 procentais. Kai kurių tarnybų, pavyzdžiui, Policijos departamento, darbo užmokesčio fondas esą net didėja. Vyriausybės duomenimis, visose statutinėse valstybės tarnybose darbo užmokestis lieka didesnis už vidutinį šalies darbo užmokestį.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų