REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Vilniaus valdžia neatsisako planų tęsti nacionalinio stadiono statybas.

Tai antradienį spaudos konferencijoje pranešė Vilniaus meras konservatorius Vilius Navickas.

Jo teigimu, šiuo metu savivaldybė aktyviai ieško galimybių baigti statyti stadioną. Tai padaryti esą galima dviem būdais: sulaukti dar per 240 mln. litų iš Vyriausybės arba ieškoti operatoriaus ir stadiono statybas baigti koncesiniu būdu.

REKLAMA
REKLAMA

"Susitikimai vyksta, keletas stambesnių kompanijų buvo atėję į žvalgytuves. Bandome ieškoti tų sprendimo būdų. (...) Kol kas žinių neturime, bet darbai ta kryptimi vyksta", - kalbėjo V.Navickas.

REKLAMA

Pasak jo, jei stadionas dabar nebūtų statomas, būtų praleistas "pats geriausias momentas". V.Navicko teigimu, jei statybos būtų atidėtos trejiems-ketveriems metams, reikėtų skirti pinigų ir statybų užkonservavimui dabar, ir "iškonservavimui" vėliau. Be to, anot jo, statybų kainos po kelerių metų kils.

Sostinės vicemeras socialdemokratas Romas Adomavičius nurodė, kad dar nėra nuspręsta, kur nukreipti valstybės biudžete numatytus 19 mln. litų nacionaliniam stadionui, bet statybininkai "po truputį dirba".

REKLAMA
REKLAMA

Nacionaliniui stadionui užbaigti, mero skaičiavimu, reikia 260 mln. litų. Stadiono statyboms jau išleista 100 mln. litų.

Nacionalinį stadioną buvo planuota baigti iki 2010 m. gruodžio.

Stadiono statybos sostinės Šeškinės rajone, kurios buvo užkonservuotos beveik 15 metų, atnaujintos 2007-ųjų vasarą.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų