REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Geriausia dovana Aidai Žiliūtei – kelionė į F-1 varžybas

Pasirodo, muzikantų reikalais besirūpinanti Aida Žiliūtė eina ne tik vadybininkės, bet ir vairuotojos pareigas - septynviečiu „Dodge Grand Caravan“ automobiliu ji veža muzikantus į koncertus ir iš jų.

REKLAMA
REKLAMA



Nuo keturiolikos vairuoti išmokusi moteris nuolat keičia mašinas, draugauja su lenktynininkais, o vietoj bulvarinio žurnalo renkasi skirtą automobilininkams.

REKLAMA

- Smalsu: kas vyksta muzikantų pilname automobilyje pakeliui į koncertus?

- Turime atlenkiamą stalą, todėl žaidžiama kortomis. Arba muzikantai įsikiša į ausis ausinukus, apsikloja ir miega. Kartais vyksta intensyvūs pokalbiai, kuriami planai - automobilis mums tarsi namas, kontora ant ratų.



- Kas po kelionių iš automobilio surenka šiukšles?

- Yra įvesta griežta taisyklė - kiekvienas išlipdamas išsineša ir savo šiukšles. Taip pat mano mašinoje niekas negeria ir nerūko - negaliu pakęsti, kai automobilyje rūkoma.



- Kokį automobilį įsigytumėte tik sau, jei nereikėtų vežioti muzikantų?

REKLAMA
REKLAMA

- Man patinka japonų automobiliai. Rinkčiausi sportinį „Mitsubishi Evolution“. Žiūrint pižoniškiau, smagu būtų su „Mini Cooper“ važinėtis po miestą. Kelis kartus turėjau mažą automobilį, bet po kurio laiko aš jau labai norėdavau didesnės mašinos. Vairuoti didesnę man patogiau, ji stabilesnė, linksmiau važiuoti.

- Dažnai keičiate automobilius?

- Man patinka keisti mašinas. Nusipirkusi vieną po gero mėnesio jau galvoju, kokios norėčiau kitos.

- Ar automobilio spalva svarbu?

- Man labiausiai nepatinkanti ir pati neįdomiausia spalva - sidabrinė. Taip taip, kaip tik tokia, kokią dabar vairuoju. (Juokiasi.) Mano svajonių mašina - raudona. Man patinka ryškios spalvos. Ir drabužių raudonų turiu.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

- Ar domitės automobiliais?

- Vietoj bulvarinio žurnalo mieliau vartau automobilininkams skirtą leidinį. Pavyzdžiui, dabar prasideda „Formulės-1“ sezonas - esu aistringa sirgalė. Nesvarbu, kokiu paros laiku rodo lenktynes - aš prisiklijuoju prie televizoriaus. Žiūriu aistringai - šaukiu. Kas nesupranta, siūlau pasižiūrėti kelis kartus.

- Už ką sergate per varžybas?

- Už „Ferrari“ komandą ir Filipe Massa.

- Tai geriausia dovana jums...

- ... bilietas į „Formulės-1“ varžybas. Mėginau bent du kartus nuvažiuoti, bet lenktynės sutampa su intensyviu koncertų laikotarpiu.

REKLAMA

Domiuosi raliu - neseniai dalyvavau viename, surengtame BTV, ir jį laimėjau. Ir draugų lenktynininkų turiu - stebiu, kaip jie vairuoja.



- Ko iš jų išmokote?

- Daug ko, bet vienas elementariausių dalykų - visada laikyti vairą abejomis rankomis. Nes nesugaudysi, jei kas nors atsitiks.



- Kokias negeroves pastebite Lietuvos keliuose?

- Palyginti, pavyzdžiui, su Vokietija, kuri pati gamina mašinas, mūsų automobilių parkas labai senas. Mūsų vairuotojai nemandagūs. Na, Vilniuje dar vieni kitus praleidžia. O kitame mieste, jei praleidi ką nors, į tave pasižiūri kaip į kokį antžmogį!



- Esate kultūringa kelyje?

REKLAMA

- Taip. Stengiuosi visus praleisti, nes žinau, kad iš paskos gali važiuoti paršas, kuris tikrai nepraleis žmogaus. Man labai keista, kad ir moterys, gal dėl nepasitikėjimo savimi, irgi labai nemandagios. Vyrai mūsų keliuose mandagesni už moteris.



- Ką veikiate transporto spūstyse?

- Mokausi arabų kalbos - kartojuosi žodžius. Dainuoju.

- Ar nepasiilgstate vaikščiojimo?

- Gyvename aktyviai. Sekmadieniais nebūna koncertų, todėl išvaikštome visą miestą - gyvename centre. Ir šiaip esame aktyvūs.

TRUMPAI

Vairuojamas automobilis – „Dodge Grand Caravan“.

Vairavimo stažas - 14 m.

Vairavimo stilius - elegantiškas, ramus, stabilus.

Eismo įvykių skaičius - tik smulkūs.

Svajonių automobilis – „Mitsubishi Evolution“.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų