REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Klaipėdos savivaldybei Vilniuje šį kartą duotos dvi savaitės, per kurias ji turi surasti vietos mažiesiems laiveliams švartuoti prie rekonstruojamų Danės upės krantinių.

REKLAMA
REKLAMA

Klaipėdos savivaldybė paraiškoje Europos Sąjungos paramai gauti įsipareigojo piliavietės teritorijoje numatyti krantines mažiesiems laivams švartuoti, tačiau paaiškėjo, kad Klaipėdos mažųjų laivų savininkų asociacija "Pajūrio laivai" po rekonstrukcijos neteks vietos Pilies uostelyje. Ten dabar sustatyti pontonai ir gali būti švartuojami tik ne didesni kaip 20 m ilgio laivai.

REKLAMA

"Vakarų ekspresas" jau rašė, kad susidarius tokiai situacijai galimos dvi išeitys - arba pažeidimas ištaisomas, arba projekto vykdytojai privalo grąžinti išmokėtas paramos lėšas. Klaipėdos savivaldybė buvo įsipareigojusi iki šių metų kovo 31 d. informuoti Lietuvos verslo paramos agentūrą (LVPA) ir Ūkio ministeriją apie savo sprendimą.

Savivaldybės rašte išdėstytas paaiškinimas, kodėl negalima skirti krantinių Pilies uostelyje, taip pat informacija apie įpareigojimus būsimam Danės ir Pilies uostelio krantinių koncesininkui skirti ne mažiau kaip 300 metrų krantinių minėtiems laivams LVPA netenkino.

REKLAMA
REKLAMA

Penktadienį Finansų ministerijoje svarstytos šio projekto problemos. Klaipėdos savivaldybei duotos dar dvi savaitės, kad surastų sprendimą, kur turi būti švartuojami minėti laivai. Tokį sprendimą turėtų priimti Klaipėdos miesto taryba.

"Savivaldybė teikė paraišką ES paramai gauti, pati niekieno neliepiama nustatė projekto tikslus, tad turi juos pasiekti. Pilies uoste turi būti mažųjų laivų prieplauka. Turi būti patvirtinta juridiniais dokumentais, kad būtent toje vietoje tam tikra dalis krantinės bus skirta mažiesiems laivams švartuotis. Viskas turi būti aišku, kad ir ateityje nekiltų jokių konfliktų. Priešingu atveju projektas bus nutrauktas", - sakė LVPA direktoriaus pavaduotoja Diana Vilytė.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Pasak jos, Klaipėdos savivaldybė turi kalbėtis ir su asociacijos atstovais, ir su jai nepriklausančių mažųjų laivų savininkais bei pasiekti konsensusą.

"Mus domina tik projekto tikslai. ES parama yra tikslinė. Savivaldybė turi pasižiūrėti, kada ji gali sušaukti Tarybos posėdį ir priimti sprendimą. Jeigu kompromisas nebus rastas, bus laikoma, kad vienas iš tikslų nepasiektas, tada parama turės būti grąžinama. Tai būtų baisus dalykas ne tik Klaipėdos savivaldybei, bet ir visai Lietuvai. Niekas to nenori, todėl tą problemą reikia išspręsti. Manau, jog Klaipėdos meras tai suprato. Jis žadėjo, kad viskas bus išspręsta. Mes tuo tikime", - sakė agentūros direktoriaus pavaduotoja.

REKLAMA

Klaipėdos meras Rimantas Taraškevičius vakar pakomentuoti šio klausimo nerado laiko ir žadėjo tai padaryti šiandien darbo dienos pabaigoje.

Jeigu kompromisas nebus rastas, bus laikoma, kad vienas iš tikslų nepasiektas, tada parama turės būti grąžinama. Tai būtų baisus dalykas ne tik Klaipėdos savivaldybei, bet ir visai Lietuvai.

Dalia BIKAUSKAITĖ

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų