REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Ministrams pavesta iki trečiadienio dar kartą peržiūrėti, kiek jų ministerijose galėtų viceministrų, kurie turėtų pakeisti ministerijų ir valstybių sekretorių pareigybes. Tokią užduotį ministrai gavo pirmadienį per Vyriausybės pasitarimą.

REKLAMA
REKLAMA

„Iš esmės pavyko (susitarti - BNS) dėl visko, galbūt kai kur dar galima pasimažinti, peržiūrėjus funkcijas - toks pavedimas. Kas bus trečiadienį, neaišku - galbūt ministrai įrodys rimtais argumentais pasiremdami, kad negalima mažiau“, - žurnalistams po ministrų pasitarimo aiškino Vyriausybės kancleris Deividas Matulionis.

REKLAMA

Vyriausybės kancleris pripažino, kad kai kurių ministrų siūlymai vis dar abejotini.

„Be abejo, Finansų ministerijoje turėtų būti daugiau, galbūt maksimalus (viceministrų - BNS) skaičius. Abejonių kyla dėl Ūkio ministerijos, nes joje kartu su Energetikos ministerija turėtų būti ne daugiau nei kad buvo padalijus ministerijas“, - kalbėjo jis.

Pasak D.Matulionio, pagal dabar siūlomą variantą bendras viceministrų ir ministerijų kanclerių skaičius ministerijose turėtų būti mažesnis nei dabar dirba ministerijų sekretorių, ministerijų valstybės sekretorių ir viceministrų. Šias trejas pareigas ministerijose kol kas eina 77 pareigūnai, tuo metu viceministrų ir ministerijos kanclerių pagal dabartinius siūlymus turėtų likti 62.

REKLAMA
REKLAMA

Praėjusį trečiadienį Vyriausybė jau svarstė, kiek ministerijose turėtų dirbti viceministrų, tačiau ministrams susiginčijus, ar būtina pasinaudoti leidžiamu maksimaliu skaičiumi, galutinai nenutarta, kiek šių pareigūnų bus kiekvienoje ministerijoje.

Nutarimo projekte siūlyta, kad Energetikos ir Teisingumo ministerijose dirbtų po 2 viceministrus, Krašto apsaugos, Kultūros, Sveikatos bei Švietimo ir mokslo ministerijose - po 3, Aplinkos, Finansų, Socialinės apsaugos ir darbo, Susisiekimo, Ūkio, Užsienio reikalų bei Žemės ūkio ministerijose - po 4 viceministrus.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Nuo liepos karjeros tarnautojai - ministerijų sekretoriai ir ministerijų valstybės sekretoriai, panaikinus šias pareigas, bus atleisti. Kai kurios ministerijos jau įteikė jiems atleidimo lapelius.

Nuo liepos 1-osios darbą turėtų pradėti politinio pasitikėjimo pareigūnai - viceministrai. Taip pat numatyta įsteigti naują ministerijos kanclerio pareigybę. Tai būtų karjeros valstybės tarnautojas, ministerijos administracijos vadovas, pavaldus ministrui.

Seimas, atmetęs prezidento veto, pritarė tai numatančioms Vyriausybės ir jį lydinčių įstatymų pataisoms.

REKLAMA

Pagal nuo 2002 metų galiojusią tvarką ministerijose dirbę sekretoriai ir valstybės sekretoriai buvo karjeros tarnautojai. Pasikeitus ministrams, jie likdavo savo postuose.

Tuo metu viceministrai, kurių skaičius padidintas iki maksimalaus 4, yra ministro politinės komandos nariai. Atsistatydinus ar atleidus ministrą iš pareigų, pareigų neteks ir viceministrai. Tokiu atveju postą išsaugotų tik ministerijos kancleris.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų