REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

A. Lukašenkos palydovas – keturmetis sūnus

Pasidabinęs kaklaraiščiu ir puošnia liemene, jis sveikino užsienio valstybių prezidentus, pasipuošęs karine uniforma, apžiūrinėjo karių rikiuotes ir užpildė biuletenį Baltarusijos parlamento rinkimuose. Baltarusijos prezidento Aleksandro Lukašenkos sūnus atrodo yra rengiamas tapti šalies lyderiu. Tiesa, čia iškyla viena problema – jam tėra vos 4 metai.

REKLAMA
REKLAMA

Nikolajus arba Kolia, kaip jis yra vadinamas, kelia vis didesnį susidomėjimą, nes paskutiniuoju Europos diktatoriumi vadinamas Aleksandras Lukašenka jį vedasi į visus susitikimus su aukščiausio rango valstybės pareigūnais, generolais ir užsienio valstybių vadovais. Kai kurie analitikai mano, kad taip A. Lukašenka siekia sušvelninti savo kaip itin kieto ir griežto politiko įvaizdį. Pastaruoju metu Baltarusijos prezidentas siekia užmegzti glaudesnius santykius su Europos Sąjunga.

REKLAMA

Praėjusį mėnesį Kolia lydėjo savo tėvą, buvusį kolūkio vadovą, valstybinio vizito Armėnijoje metu. Per susitikimą su šios šalies prezidentu Seržu Sarkisianu Kolia sedėjo ant savo tėvo kelių. Savo ruožtu Armėnijos prezidentas sunkiai gebėjo nuslėpti savo nepasitenkinimą.

Kiek anksčiau Kolia kartu su savo tėvu, kuris yra vyriausiasis armijos vadas, susitiko su Baltarusijos armijos generolais. Kolia vilkėjo tokią pat karinę uniformą, kokią vilki ir tikri kariai. Karininkai buvo priversti atiduoti pagarbą keturmečiam berniukui. „Aš buvau nustebintas ir sugėdintas visos tos kvailystės. Blogiausia yra tai, kad visa tai tęsiasi“ - teigia buvęs Baltarusijos gynybos ministras Pavelas Kozlovskis.

REKLAMA
REKLAMA

A. Lukašenka gina tokį savo elgesį. „Žmonės sako, kad tėvo rūpinimasis savo jauniausiu sūnumi yra viešųjų ryšių triukas. Iš esmės visa tai banalu: taip sakant, mano sūnus yra mano uodega. Aš negaliu palikti jo su niekuo. Jis teigia: „Tėti, aš einu su tavimi“ ir viskas. Aš lipu į sraigtasparnį, o jis seka iš paskos“ - teigia A. Lukašenka.

Nors prezidento žmona Galina niekada viešumoje nebuvo užfiksuota kartu su savo vyru, tačiau pora turi du sūnus – Viktorą ir Dmitrijų. Abu sūnūs jau yra įkopę į trečiąją dešimtį. Tačiau Kolia, kaip praėjusiais metais pripažino A. Lukašenka, yra jo ir asmeninės gydytojos Irinos Abelskajos sūnus.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Opozicijos lyderis ir buvęs kandidatas į prezidentus Aleksandras Milinkevičius teigia, kad toks prezidento elgesys kelia daugumos baltarusių pasipiktinimą. Ypač tuo esą piktinasi ortodoksai ir vyrensio amžiaus žmonės, branginantys šeimos vertybes.

Praėjusį mėnesį ES pakvietė Baltarusiją dalyvauti Rytų partnerystės programoje, kuria siekiama stiprinti saitus su buvusiomis sovietinėmis valstybėmis. A. Lukašenka, kuriam dėl 2006 metų prezidento rinkimų suklastojimo ilgą laiką buvo draudžiama atvykti į ES teritoriją, gali būti pakviestas kitą mėnesį atvykti į Prahą. Tiesa, kol kas neaišku, ar Kolia į susitikimą vyks kartu su savo tėvu.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų