REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Susisiekimo ministro postą užėmęs Liberalų sąjūdžio lyderis Eligijus Masiulis šiltomis vietomis valstybės tarnyboje aprūpino ir studijų laikų bičiulius.

REKLAMA
REKLAMA

"Vilniaus diena" rašo, kad vos tapęs ministru E.Masiulis patarėjo portfelį vienam pirmųjų įteikė studijų draugui Pauliui Jankauskui.

REKLAMA

Buvusiam susisiekimo ministrui Algirdui Butkevičiui patarinėjo trys patarėjai. E.Masiuliui prireikė ir ketvirto.

"Tik pusė jų - partijos kolegos. Du nepriklauso partijai - tai P.Jankauskas ir Rūta Diržanauskaitė", - neišsisukinėjo E.Masiulis.

Tačiau du Liberalų sąjūdžio nariai - Tomas Karpavičius ir Šarūnas Gustainis - gavo patarėjų vietas.

Šiuo metu ministerijoje dirba tik vienas viceministras - Arūnas Štaras. Jis eina E.Masiulio vadovaujamos partijos pirmininko pavaduotojo pareigas.

REKLAMA
REKLAMA

E.Masiulio tvirtinimu, jis turi visišką laisvę rinktis savo patarėjus. "Taip, tai yra politinio pasitikėjimo pareigūnai. Atsistatydinus ministrui, traukiasi ir jie. Geriau turėti keturis patarėjus, negu bandyti "farširuoti" žmones į valstybės tarnybą, to aš nedarau. Taip darė socialdemokratai, politinius žmones pavertę ministerijų sekretoriais iki gyvos galvos. Juk ministras įmetamas į veikiančią sistemą, o kai nori pašalinti jos trūkumus, neturint politinės komandos, to neįmanoma padaryti", - aiškino E.Masiulis.

Iš penkių ministerijos sekretorių kol kas pasitraukė tik du - Arvydas Vaitkus ir Valdemaras Salauskas.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Daug ką nustebino ir Susisiekimo ministerijos kuruojamo Tarptautinio Vilniaus oro uosto vadovo paskyrimas. Naujuoju direktoriumi tapo irgi klaipėdietis, buvęs viešbučio "Klaipėda" direktorius Tomas Vaišvila.

"E.Masiulis buvo bebaigiąs universitetą, kai aš įstojau. Aš jį pažįstu iš studentavimo laikų. Kai tapau Klaipėdos universiteto Studentų sąjungos prezidentu, E.Masiulis dirbo tuomečio Klaipėdos mero Eugenijaus Gentvilo patarėju", - prisiminė T.Vaišvila.

Naujasis oro uosto vadovas priklauso valdančiosios koalicijos partneriams - Liberalų ir centro sąjungai.

Netrukus vyksiančiame Klaipėdos valstybinio jūrų uosto direkcijos vadovo konkurse turėtume išvysti dar vieną artimą E.Masiulio bičiulį - kadenciją baigiantį europarlamentarą Eugenijų Gentvilą. E.Masiulis neneigė, kad jo politinio krikštatėvio kandidatūra į šias pareigas buvo aptariama ir per partijos suvažiavimą. "Neatmetu. Tačiau vyks konkursas eiti šias pareigas", - tikino E.Masiulis.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų