REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Vilniaus „Lietuvos ryto“ komandos vyr. treneris Rimas Kurtinaitis jau gyvena mintimis apie Europos taurės turnyro pusfinalio dvikovą. Nors prieš akis - svarbiausios sezono rungtynės, treneris nepamiršo ir sau būdingo humoro jausmo.

REKLAMA
REKLAMA

- Treneri, ar jau ruošėtės rungtynėms prieš „Hemofarm Stada“ klubą?

- Peržiūrėjome jų derinius, kuriais jie žaidė pirmosiose rungtynėse. Pasižiūrėjome gynybą, kaip reiktų prieš tuos derinius gintis. Prieš treniruotę pažiūrėjome video medžiagą apie jų žaidimo stilių. Turime padarę konkrečių ištraukų rinkinius, ką krepšininkams reiktų žinoti. Viskas vyksta, kaip visada.

REKLAMA

- Ką galite pasakyti apie varžovus?

- Tai - gera komanda, turinti pajėgių krepšininkų visose pozicijose. Žaidėjai jau ne vieną sezoną rungtyniauja kartu, todėl matosi, kad komanda susižaidusi. Nors ekipa rungtyniauja komandinį žaidimą, tačiau turi tiek pavojingų metikų, tiek pavojingų aukštaūgių. Bus sudėtinga.

- Kas, kalbant apie varžovų žaidimą, bus pavojingiausia?

- Tiek jie, tiek mes dabar labiau pasitikime savo jėgomis, nei tai buvo prieš turnyrą, nes šių komandų krepšinio specialistai nelaikė favoritėmis. Paprastai tie specialistai būna niekada nežaidę krepšinio (šypsosi). Negaliu tiksliai pasakyti. Komandos lygios. Manau, kad mes turime neblogus šansus. Kad ir kokia būtų mačo baigtis, mano nuomone, su jais žaisti geriau, nei su Maskvos „Dinam“ klubu.

REKLAMA
REKLAMA

- Po ilgos pertraukos į „Hemofarm Stada“ komandą grįžta traumą išsigydęs vienas pagrindinių jų krepšininkų. Kaip tai gali pakeisti žaidimą?

- Nežinau, kokios jis sportinės formos. Nėra lengva pusę sezono praleidus grįžti į žaidimą. Visgi tai yra aukštos klasės žaidėjas ir pamatysime, ką jis rungtynių metu sugebės nuveikti aikštelėje.

- Komandoje turite keletą olimpinėje komandoje žaidusių krepšininkų. Gal patirtis bus svarbus faktorius?

- Olimpinės žaidynės neturi nieko bendro su klubinėmis komandomis. Klubai paprastai ilgiau rungtyniauja kartu, turi savo braižą. Mes turime Marijoną Petravičių ir bandysime jį išnaudoti. Daug kas priklausys nuo Chucko Eidsono, kuris labai pavargo pirmosiose rungtynėse. Laimei ši laisva diena labai padėjo žaidėjų organizmams atsistatyti po krūvio.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

- Varžovai po krepšiu turi 223 cm ūgio krepšininką. Ar žaidimą labiau grįsite tolimais metimais?

- Ne. Mes turime savo stilių ir jį išlaikysime. Mums yra tekę šį sezoną žaisti prieš „Nevėžį“, kuris turėjo Darių Šilinskį, teko žaisti prieš „Žalgirį“, kuris turėjo Eurelijų Žukauską. Esame įpratę. Puolime žaisime agresyviai, bandysime prieš jį dvigubinti gynybą. Jis prastai meta baudas, todėl galbūt nuspręsime jį bauduoti.

- Kokios sąlygos sudarytos Turine?

- Geros. Valgyt duoda, miegot duoda, salė yra, autobusas laiku, viskas lyg ir normaliai. Tik šokėjos nekokios (juokiasi).

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų