REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

„Gazprom“ ir pagrindiniai Rusijos dujų vartotojai Europoje vieningai mano, kad Deklaracija dėl Ukrainos dujų transportavimo sistemos (DTS), kurią pasirašė Kijevas ir Europos Sąjunga (ES), praktiškai neįgyvendinama, pareiškė „Gazprom“ vadovas Aleksejus Mileris.

REKLAMA
REKLAMA

Susitikime penktadienį su Rusijos premjeru Vladimiru Putinu A.Mileris pranešė, kad vakar susitiko su Europos bendrovių, kurios daugiausia naudoja Rusijos dujų, vadovais. Susitikime dalyvavo „Ruhrgas“, ENI, „Gaz de France“ vadovai.

REKLAMA

„Mes vieningai manome, kad šis dokumentas buvo parengtas, nedalyvaujant pagrindiniams žaidėjams Europos dujų rinkoje - Rusijai, kaip tiekėjai, ir Europos bendrovėms - didžiausioms Rusijos dujų vartotojoms. Mūsų bendru vertinimu, dėl tokio požiūrio šis dokumentas yra visiškai neveiksnus, praktiškai jo neįmanoma įgyvendinti“, - pareiškė A.Mileris.

Jis pažymėjo, kad pasitarime su Europos dujų bendrovių vadovais buvo svarstomi naujų dujų transportavimo maršrutų tiesimo į Europą klausimai, konkrečiai - projektai „Šiaurės srautas“ ir Pietų srautas“.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų