REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Europos suaugusiųjų imtynių čempionate debiutavusios 18-metės Lietuvos imtynininkės Deimantė Butavičiūtė (svorio kategorija iki 51 kg) ir Indrė Bubelytė (59 kg) ketvirtadienį pralaimėjo jau pirmąsias kovas ir galutinėje įskaitoje užėmė atitinkamai 13-ąją ir 14-ąją vietas.

REKLAMA
REKLAMA

D. Butavičiūtė pralaimėjo penkeriais metais vyresnei šveicarei Nadinei Tokar (0:1/1:4), o I. Bubelytė pirmojoje kovoje - aštuntfinalyje - nusileido praėjusių metų Europos jaunių vicečempionei ir 2007 metų Europos jaunių pirmenybių bronzos medalio laimėtojai 17-metei vokietei Alinei Focken (0:1/1:2).

REKLAMA

Abi lietuvių varžovės į finalus nepateko, taip užkirsdamos mūsiškėms kelią į paguodos turnyrą.

 „Man tai pirmasis suaugusiųjų čempionatas. Treneris sakė, kad kovojau gerai, bet „nesudirbau“ parteryje, kaip reikia. Iki pergalės pritrūko loginio mąstymo, - šypsodamasi po kovos pralaimėjimo priežastis įvardijo I. Bubelytė. - Neišgirdau, ką patarė treneris ir padariau klaidą, neatlikau veiksmo, kurį galėjau padaryti“.

REKLAMA
REKLAMA

 „Visada jaudinuosi prieš startą. Jaudulys visada turi būti, bet dabar slėgė didelė atsakomybė, nes sulaukėm didelio palaikymo. Labiausiai sutrukdė jaudulys. Rodosi, fiziškai esame pasiruošusios, bet tas jaudulys degina iš vidaus visą energiją, - kalbėjo jaunoji imtynininkė. - Kai eini imtyniauti, visada tikiesi laimėti. Dabar pradėjome taip imtyniauti, kad galime su bet kuo kovoti, tik reikia daugiau pasitikėjimo, daugiau stovyklų ir aukšto rango varžybų. Po šiandienos reikia tikėtis geresnio pasirodymo iš kitų trijų lietuvių. Mes jau šiandien „prašovėme“.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Lietuvos moterų imtynių rinktinės vyriausiasis treneris Aivaras Kaselis teigė, kad geriau pasirodyti jo auklėtinėms pritrūko sėkmės ir patirties: „Šiek tiek pritrūko laimės. Indrė kovojo gerai, tik „nesudirbo“ parteryje. Jautėsi, kad ji jaudinosi, ypač pradžioje. Ji per vėlai „įsijungė“, jei būtų įsibėgėjusi pirmajame kėlinyje, gal būtume laimėję. Iš sportininkių reikalavau kovoti. Antroji sportininkė (I. Bubelytė) kovojo geriau, nei pirmoji. Abi sportininkės dar jaunos, bet jos kovojo, juk nepralaimėjome „sausai“.

REKLAMA

 „Visada galima rasti, dėl ko papriekaištauti, ne tik auklėtinėms, bet ir sau. Ir savyje, ir komandoje, ir pasiruošime reikia ieškoti, kur spragos, bet mes einame į priekį. Net negalvojau, kad galime imtyniauti tokiame lygyje. Rezultatas 0:1 ir 1:2 yra neblogas. Anksčiau mūsų merginas „nušluodavo“ 0:6 ir eidavome namo“, - kalbėjo A. Kaselis.

 „Ką čia vertinti. Galima vertinti, kai yra pergalės, o kai pralaimi... Čempionų niekas neteisia, o pralaimėjusius teisia visi. Gaila, kad taip išėjo. Šveicarę turėjome nugalėti. Imtynės toks dalykas – po penkių minučių gal viskas būtų kitaip, - paklaustas, kaip vertina savo auklėtinių pasirodymą, atsakė moterų komandos treneris. - Labiausiai trūksta konkurencijos Lietuvoje, bet ši sporto šaka jau po truputį įsibėgėja. Tai, kad matome penkias sportininkes, imtyniaujančias Europos čempionate, jau yra labai daug“.

REKLAMA

Kaip seksis penktadienį startuosiančioms Aistei Balčiūnaitei (55 kg) ir Teresei Žvingilaitei (72 kg), A. Kaselis nesiryžo prognozuoti: „Neprognozuosiu nieko, lauksiu rytojaus. Kaip seksis, priklausys ir nuo burtų, bet mes ne burtų laukiam, mūsų užduotis – gerai kovoti, namai vis dėlto“.

Svorio kategorijoje iki 48 kg penktadienį turėjusi kovoti Justina Aldusevičiūtė dėl sveikatos problemų čempionate dalyvauti negalės.

Svorio kategorijoje iki 51 kg Europos čempione tapo triskart pasaulio jaunimo vicečempionė rusė Jekaterina Krasnova. Ji finale nugalėjo vengrę Emese Szabo. Bronzos apdovanojimus pelnė ukrainietė Julija Blahina ir italė Francine de Paola.

Šioje svorio kategorijoje varžėsi 18 imtynininkių.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

 „Svoryje“ iki 59 kg, kur kovojo taip pat 18 sportininkių, triumfavo 2008 metų pasaulio jaunimo vicečempionė ir 2006 metų Europos suaugusiųjų čempionato bronzos medalio laimėtoja švedė Johanna Mattsson, sidabro medalį pelnė ukrainietė Irina Chariv, o bronzos – rusė Julia Rekvava ir prancūzė Meryem Selloum.

Svorio kategorijoje iki 67 kg nugalėjo 2002 metų pasaulio čempionė ir dukart Europos čempionė ukrainietė Katerina Burmistrova, finale įveikusi Azerbaidžano atstovę Zumrud Kurbangadžijevą. Bronzos medalius iškovojo bulgarė Ralitsa Ivanova ir rusė Julia Bartnovskaja.

Šioje svorio kategorijoje dalyvavo 14 imtynininkių.

Penktadienį imtynininkės išsidalins medalius keturiose svorio kategorijose – 48 kg, 55 kg, 63 kg ir 72 kg.

Vilniuje, „Utenos“ pramogų arenoje, vykstantis Europos imtynių čempionatas baigsis sekmadienį.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų