REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Kadangi internetinė Tomo Sinickio parduotuvė vibrai.lt pranoko visus lūkesčius, vyras nutarė išplėsti savo verslą. Birželio 1 dieną Baltarusijos sostinėje Minske smalsiems lankytojams duris atvers muzikanto parduotuvė „Здесь и Сейчас“.

REKLAMA
REKLAMA

Portalui „Balsas.lt“ pasiteiravus, kas paskatino imtis verslo kaimyninėje šalyje, Tomas Sinickis kalbėjo: „Lietuviams vibratoriai jau beveik kasdienybė. Tuo tarpu baltarusiai, atrodo, vis dar gyvena pagal 20 metų senumo frazę „Sekso SSRS nėra“. Manau, kad daugelis lankytojų į mano parduotuvę užeis vedami smalsumo. O toliau jau mūsų pardavėjų užduotis bus pasirūpinti, kad jie neišeitų tuščiomis“.

REKLAMA

Šiuo metu Minske nėra jokios stacionarios parduotuvės, prekiaujančios sekso žaisliukais. Tarybinės patirties slegiami baltarusiai vangiai perima sekso reikmenų industrijos naujoves. Vienintelė tokio pobūdžio parduotuvė Minske buvo uždaryta dar prieš 7 metus. Baltarusijos prekybos centruose prekiaujama tik erotiniu apatiniu trikotažu, o labiau pikantiškus dalykėlius šios šalies gyventojai dažniausiai įsigyja turguose, „iš po prekystalio“.

REKLAMA
REKLAMA

Tomas Sinickis teigia, kad mitas apie Baltarusijoje egzistuojančias biurokratines kliūtis užsienio verslininkams nepasitvirtino. Anot muzikanto, sutvarkyti dokumentus dėl parduotuvės steigimo buvo gana paprasta.

Tiesa, parduotuvės asortimentą reikėjo suderinti su Minsko prekybos administracijos poskyrio darbuotojais. Kaip jam tai pavyko padaryti Tomas neatskleidė. Beje, neseniai jau buvo atmestos dvi tokį verslą norinčių pradėti baltarusių paraiškos: administracija nusprendė, kad tokia produkcija prieštarauja sostinės gyventojų moralinėms vertybėms.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Vis dėlto lietuvių verslininko užmojai sulaukė griežtos Baltarusijos pravoslavų cerkvės kritikos. Tėvas Aleksandras neslėpė savo pasipiktinimo: „Cerkvė griežtai smerkia panašaus pobūdžio verslą. Tai nuodėmė ir prostitucija, skatinanti Žemės gyventojus pamiršti kilnius jausmus. Valdžiai leidus atidaryti tokią parduotuvę, mes ketiname ir toliau ryžtingai kovoti prieš visuomenės tvirkinimą“.

Tačiau Tomo Sinickio panaši kritika negąsdina. „Nematau čia nieko amoralaus. Juk prekiausiu ne ginklais ar alkoholiu, o sekso žaisliukais. Manau, vibratoriai – puikus būdas praskaidrinti niūrią tarybinės praeities prislėgtų baltarusių kasdienybę“, - šypsosi jaunasis verslininkas.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų