REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Paryžiaus „Stade de France“ stadione vykusiose itin svarbiose atrankos į 2010-ų metų pasaulio futbolo čempionato rungtynėse prancūzai 1:0 įveikė Lietuvos vienuolikę.

REKLAMA
REKLAMA

Pirmasis kėlinys

Pirmajame kėlinyje daug aktyvesni buvo aikštės šeimininkai, kurie ir diktavo žaidimo sąlygas. Prancūzai kamuolį kontroliavo net 75 procentus viso laiko, tačiau jiems atakuojant trūko aštrumo ir Lietuvos vienuolikei pakankamai nesunkiai sekėsi apsiginti.

REKLAMA

Bene daugiausiai sunkumų Lietuvos rinktinės gynėjams pirmoje mačo pusėje kėlė Yoannas Gourcuffas, Franckas Ribery ir Thierry Henry. Kiti Prancūzijos futbolininkai nepersistengė.

Raymondo Domenecho auklėtiniai visą laiką spaudė savo varžovus ir mūsiškiams sunkiai pavykdavo net pereiti aikštės vidurį. Vis dėlto pagrindinį savo uždavinį – apsiginti – lietuviai įvykdė, rezultatas po 45 min. lygus 0:0.

Antrasis kėlinys

Po pertraukos komandos dar įnirtingiau ėmė ieškoti kelių priešininkų vartų link. 49 min. Žydrūno Karčemarsko budrumą smūgiu iš toli patikrino Lassana Diarra, o į tai lietuviai po poros minučių atsakė pirmu savo kampiniu. Tiesa, iš jo mūsiškiams nieko išpešti nepavyko – efektingu smūgiu per save kamuolį aukštai virš vartų pasiuntė Arūnas Klimavičius.

REKLAMA
REKLAMA

60 minutę itin pavojingai į lietuvių baudos aikštelę įsiveržė antrajame kėlinyje tik po keitimo aikštėje pasirodęs Karimas Benzema, bet jo smūgį į artimą vartų kampą atrėmė Ž. Karčemarskas. Jau kitos atakos metu Lietuvos rinktinės saugas Mantas Savėnas paleido tolimą bombą į prancūzų vartus, bet varžovų vartininkui didesnių keblumų nekilo.

75 minutę Prancūzijos futbolininkai suorganizavo puikią kontrataką – po Thierry Henry, Andre-Pierre Gignaco ir Francko Ribery kombinacijos pastarasis iš kelių metrų pelnė lengvą įvartį – 1:0. Iki rungtynių pabaigos šis rezultatas taip ir nebepasikeitė, tad prancūzai į savo sąskaitą įsirašė dar tris taškus.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Rungtynių statistika:

Prancūzija – Lietuva 1:0 (0:0).

Įvartis: 75 min. F. Ribery 1:0.

Geltonos kortelės: 16 min. D. Šernas, 27 min. Y. Gourcuffas, 45 min. V. Alunderis, 51 min. T. Danilevičius, 67 min. W. Gallas.

Prancūzija: Steve Mandanda; Bacary Sagna, Sebastian Squillaci, Patrice Evra, William Gallas; Alou Diarra, Lassana Diarra; Yoann Gourcuff (57 min. Karim Benzema), Guy, Luyindula (69 min. Andre-Pierre Gignac), Franck Ribery; Thierry Henry.

Lietuva: Žydrūnas Karčemarskas; Arūnas Klimavičius, Andrius Skerla, Marius Žaliūkas, Vidas Alunderis, Linas Pilibaitis (81 min. Andrius Velička), Deividas Šemberas; Saulius Mikoliūnas (65 min. Edgaras Česnauskis), Darvydas Šernas, Mindaugas Kalonas (59 min. Mantas Savėnas); Tomas Danilevičius.

REKLAMA

Teisėjas: Howardas Webbas (Anglija)

Sen Denis, „Stade de France“ stadionas.

Mačą stebėjo daugiau nei 80 tūkstančių žiūrovų, tarp jų – ir ištikimiausių sirgalių desantas iš Lietuvos, kurį sudarė apie 400 fanų.

Prancūzijai šiame susitikime negalėjo padėti traumuoti Nicolas Anelka, Abou Diaby ir geltonų kortelių limitą viršijęs Jeremy Toulalanas, o Lietuvos rinktinės gretose trūko Mariaus Stankevičiaus ir Deivido Česnauskio, kuriam pakilo temperatūra.

Priminsime, kad pirmąją komandų dvikovą praėjusį šeštadienį Kaune tik po sunkios kovos ir įspūdingo tolimu smūgiu pasiekto Francko Ribery įvarčio laimėjo planetos vicečempionai prancūzai, kurie lietuvius įveikė minimaliu skirtumu 1:0.

Šioje grupėje tarpusavyje dar žaidė Austrijos ir Rumunijos vienuolikės. Rungtynes rezultatu 2:1 laimėjo austrai.

Dabartinė 7-os atrankos grupės turnyrinė lentelė:


REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų