REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Valstybės saugumo departamento (VSD) vadovas Povilas Malakauskas neatskleidžia, ar tiriama galima užsienio valstybių įtaka nacionalinės energetikos bendrovės "Leo LT" veiklai.

REKLAMA
REKLAMA

Trečiadienį Seime po susitikimo su Seimo pirmininku Arūnu Valinsku žurnalistų paklaustas, ar gauta informacijos, patvirtinančios energetikos ministro Arvydo Sekmoko įtarimus dėl galimai nutekinamos "jautrios" informacijos, susijusios su "Leo LT" ir naujos atominės elektrinės statyba, VSD vadovas sakė negalintis nieko komentuoti.

REKLAMA

VSD vadovas neatskleidžia ir to, ar toks tyrimas iš viso yra pradėtas: "Tyrimo pradėjimas ar nepradėjimas irgi yra nekomentuojamas. Operatyvinio tyrimo pradėjimas ar nepradėjimas yra paslaptis".

Paklaustas, kokias didžiausias grėsmes Lietuvos energetikos saugumui pats matantis, P.Malakauskas sakė, jog "didžiausia grėsmė Lietuvai yra tai, kad mes nepastatysim elektrinės ir neturėsim jungčių, tai yra būtini projektai tam, kad didintumėm mūsų energetinę nepriklausomybę ir užtikrintumėm apsirūpinimą elektrą ir kita energija, tai yra esmių esmė".

REKLAMA
REKLAMA

Susitikimas su Seimo pirmininku, pasak VSD vadovo, buvo "kassavaitinis rutininis".

Praėjusią savaitę energetikos ministras A.Sekmokas paskelbė kreipęsis į Lietuvos specialiąsias tarnybas, kad šios ištirtų galimą užsienio valstybių įtaką nacionalinio investuotojo "Leo LT" veiklai. Ministras teigė, kad dar gruodį "Leo LT" paviešino "labai jautrią" informaciją apie galingumus. Jis sakė nenorįs detalizuoti, kokia būtent tai buvo informacija.

61,7 proc. "Leo LT" akcijų valdo Lietuvos Vyriausybė, 38,3 proc. - VP dešimtuko valdoma bendrovė "NDX energija".

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų