REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Didžiąją savaitę, balandžio 9 d., ketvirtadienį, ir 10 d., penktadienį, Lietuvos nacionalinis operos ir baleto teatras kviečia į dieviškosios harmonijos kūrėjo J. S. Bacho (1685–1750) Pasijos pagal Joną inscenizacijos spektaklį, parengtą kartu su Chatelet teatru Paryžiuje ir Vilniaus festivaliu‘2007.

REKLAMA
REKLAMA

Pasiją pagal Joną režisavo, choreografiją, scenografiją ir šviesų dizainą sukūrė Robertas Wilsonas iš JAV, madingiausias, ko gero, šiuo metu operos režisierius, nuolat garsėjantis savo įspūdingais, netradiciniais pastatymais.

REKLAMA

Būtų sunku įsprausti Wilsono teatrą į kokius nors konkrečius apibrėžimus, tačiau neabejotinas menininko talento įspaudas žaižaruoja postmodernaus teatro estetikoje. Muzika ir judesys, žodis ir šviesa, neįprastas šių įprastų teatro komponentų maišymas, lemia naują, netikėtą, užburiantį sceninį vyksmą. Šis  nepaprastos įtaigos pastatymas, sulaukęs vien gerų kritikos atsiliepimų, iš tiesų tapo LNOBT repertuaro puošmena.

REKLAMA
REKLAMA

Pasija, Kristaus kančios istorija, priverčianti dažną permąstyti savo paties buvimo prasmę, iš esmės nėra sceninis žanras, nors ir turintis nemažą teatralizuoto atlikimo tradiciją. LNOBT pastatyme visi scenos vyksmo komponentai itin subtiliai kuria vizualinę J. S. Bacho veikalo minčių, idėjų reikšmingumo atmosferą, tarsi nukelia žiūrovus į kitokią realybę. Kasdienybės skuboje, triukšmingame ir paviršutiniškame bėgime, raskite laiko tikrajai sielos šventei, Pasija pagal Joną skirta tiems, kas ieško prasmės ir gilumos, ir tikrų, subtilių meno pojūčių.

Pasijoje dainuos mūsų operos solistai – Kęstutis Alčauskis, už Evangelisto vaidmenį šiame spektaklyje 2007 m. Operos švyturių apdovanojimuose pelnęs Metų operos solisto vardą, Asmik Grigorian, Mindaugas Zimkus, Egidijus Dauskurdis, Liudas Norvaišas, Eugenijus Barkovskis, Saulius Laurinaitis, Jūratė Rudžianskaitė. Sulauksime svečių,  vienas iš jų - Vilniaus publikai puikiai pažįstamas Johannes von Duisburg iš Vokietijos, taip pat kontratenoras iš Didžiosios Britanijos, puikus baroko muzikos meistras Charles Humphries. Spektaklyje dalyvauja šokėja Laimutė Petersonaitė, diriguos Rolf Beck iš Vokietijos.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų