REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Globos namų „Smiltelė“ darbuotojai jau antrą dieną tvarko suniokiotą pastatą. Vos prieš metus už 700 000 litų renovuotas pastatas iš vidaus nusiaubtas visiškai: išdaužyti langai, durys, lubos, šviestuvai, neliko dalies baldų, laiptų, turėklų.

REKLAMA
REKLAMA

Policija į globos namus vyko penkis kartus, nes jie buvo niokojami palaipsniui. Iš pradžių girti paaugliai juos siaubė, po to vaikėsi darbuotojus, švaistėsi mačete grasino jiems susidoroti. Iš siautėjusių 8 paauglių sulaikytas tik vienas.

REKLAMA

Paklaikusios darbuotojos teigė, jog mėgino laikytis kartu, saugoti mažuosius bei negalę turinčius vaikus. Tačiau jos nežino, kiek ilgai tvers.

Pasak globos namų direktorės Vidos Petraitienės, nepilnamečių pyktį sukėlė tai, jog vienas jų buvo sulaikytas policijoje, nes girtas kirviu daužė darželio langus, kapojo mašiną. Globos namuose gyvena keli kalėję ir teismo laukiantys paaugliai.

„Šitoje globos įstaigoje susiklostė kritinė situacija, kuriai Lietuvos valstybė per 20 metų nėra pasirengusi. Ji pasirengusi saugoti tik vaikų teises, bet ne apsaugoti kitus vaikus nuo nepilnamečių siautėjimo.“ – teigė Klaipėdos apskrities viršininko pavaduotojas Artūras Šulcas.

Pareigūnų teigimu, aršiausius paauglius reikia teisti, vežti į socializacijos centrus. Tik tokiu būdu gali būti užtikrinta kitų vaikų derama apsauga.

Plačiau apie tai – LNK vakaro žiniose.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų