REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Seimo nariai Petras Luomanas ir Paulius Saudargas kreipėsi į Generalinę prokuratūrą dėl Lietuvos partizanų šmeižimo, antidemokratinių ir ksenofobinių nuotaikų skatinimo ir komunistinės simbolikos viešo naudojimo.

REKLAMA
REKLAMA

Seimo nariai ir  Lietuvos politinių kalinių ir tremtinių sąjunga piktinasi, kad Lietuvoje veikia kai kurios svetainės, kurios šmeižia Lietuvos partizanus.

REKLAMA

Svetainę www.pokaris.info Tėvynės Sąjungos – Lietuvos Krikščionių demokratų partijos nariai kaltina  iškraipant Lietuvos naujausiųjų laikų istoriją, perrašant ją sovietinės okupacinės ideologijos naudai.

Apie www.komunizmas.org kreipimesi į Generalinę prokuratūrą sakoma, kad ji skirta komunistinės ideologijos propagavimui, taip pat naudojant ir komunistinę simboliką, kuri Lietuvoje naudoti yra draudžiama Lietuvos Respublikos Administracinių teisės pažeidimų kodeksu.

REKLAMA
REKLAMA

„Abi šios interneto svetainės stiprina visuomenėje antidemokratines bei ksenofobines idėjas“, - teigia Seimo nariai.

Lietuvos politinių kalinių ir tremtinių sąjunga (LPKTS) praėjusią savaitę išreiškė susirūpinimą, kad Lietuvos valstybė, išreikšdama pagarbą už ją gyvybes atidavusiems Laisvės kovotojams, visiškai nieko nedaro, kad viešojoje erdvėje būtų užkirstas kelias atviram ir šmeižikiškam Lietuvos partizano vardo niekinimui ir žeminimui.

LPKTS teigia, kad internete veikia ne viena svetainė lietuvių kalba, tokia kaip www.pokaris.info, kur Lietuvos partizanai atvirai vadinami banditais. „Čia, remiantis sovietinių laikų publikacijomis, mėginama įteigti, kad Lietuvos partizanai buvo ne Laisvės kovotojai, o tik civilių gyventojų žudikai“, - piktinasi LPKTS.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų