REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Eurokomisarė, į Lietuvos prezidento postą kandidatuojanti Dalia Grybauskaitė patarė Lietuvos valdžiai pačiai tvarkytis su ekonominiu nuosmukiu ir neskubėti žvalgytis finansinės pagalbos iš Tarptautinio valiutos fondo (TVF).

REKLAMA
REKLAMA

Anot jos, į TVF paramos besikreipiančių šalių vadovai demonstruoja politinę impotenciją.

"Vyriausybės, kurios praktiškai yra priverstos skelbti nemokumą ir kreiptis į tarptautines organizacijas, demonstruoja politinę impotenciją. Taip, galime iš karto kreiptis dabar, sąlygos - pasižiūrėkite į Latviją. Standartinės sąlygos, kurias lemia esama padėtis, deja, panašėja, nes turime panašius rodiklius", - teigė D.Grybauskaitė.

REKLAMA

Anot jos, yra tik iliuzija, jog kažkas tiesiog paskolins dovanai, be jokių sąlygų.

"Individualaus požiūrio į Lietuvą nebus, sąlygos būtų taikomos labai griežtos, užtektų pažiūrėti į Latviją. Kol tai įmanoma, rekomenduoju Vyriausybei tvarkytis pačiai", - "Verslo žinių" konferencijoje antradienį sakė D.Grybauskaitė.

Jos teigimu, nusprendusi rinktis pagalbos iš TVF kelią, Vyriausybė turėtų pranešti visuomenei, kad algos, socialinės išmokos bus dar mažinamos, reikės taupyti dar labiau ir tai jai būtų savižudiška.

REKLAMA
REKLAMA

"Dėl kreipimosi galime diskutuoti, jei esame pasirengę išeiti ir pasakyti savo žmonėms: algos mažės, pensijos mažės, taupyti reikės dar daugiau. Ar Vyriausybė yra pasirengusi išeiti į gatvę ir pasakyti, kad nesugeba susitvarkyti, o tik tokiomis priemonėmis gali gauti papildomų lėšų", - sakė D.Grybauskaitė.

Jos vertinimu, Lietuva yra geresnėje situacijoje negu Latvija, nes dar pernai gruodžio mėnesį ėmėsi priemonių pristabdyti ekonomikos nuosmukį.

Premjero Andriaus Kubiliaus teigimu, TVF pats save pozicionuoja kaip "paskutinę galimybę".

"Mes žinome, kas mūsų laukia ir manome, kad esame pajėgūs tvarkytis patys", - tvirtino ministras pirmininkas.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Lietuvos Vyriausybė valstybės biudžeto išlaidas balandį planuoja sumažinti apie 3 mlrd. litų. D.Grybauskaitės vertinimu, šalis vis dar yra finansinės situacijos stabilizavimo stadijoje, o greitai besikeičiančios situacijos nebespėja prognozuoti specialistai.

D.Grybauskaitės prognozėmis, Lietuva, kurioje ekonominė situacija, palyginti su Europa, vėluoja nuo pusės metų iki trijų ketvirčių, atsigavimo gali tikėtis 2011 metais.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų