REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Gegužės 9 d. šėlsime su roko legenda „Aria“

„Aria“ – gyva Rusijos heavy metal scenos legenda, gyvuojanti jau daugiau kaip 20 metų.

Per visą jos istoriją grupės sudėtis kito ne vieną kartą, tačiau visą laiką muzikantai tęsė pačioje karjeros pradžioje pradėtą darbą. Galbūt todėl jų gerbėjų armija tebėra milžiniška. Joje - tiek vyresni klausytojai, užaugę su pirmaisiais grupės įrašais ir šiandien ant rankų supuojantys ne tik vaikus, bet ir anūkus; tiek jaunieji sunkiosios muzikos gerbėjai, neabejingi grupei, vienai iš pirmųjų buvusioje SSSR imperijoje pradėjusių laužyti tarybinės estrados kanonus.

REKLAMA
REKLAMA

Šiandien Rusijoje sunku rasti roko muzikantų ar grupių, kurie nors kiek nebūtų susiję su grupės „Aria“ istorija. Vienaip ar kitaip su šiuo vardu asocijuojasi grupių „Avtograf“, „Alfa“, „Pojuščije serdca“, „Leisia pesnia“, „Master“, „Čiornij kofe“, „Metalakord“ ar „Kinematograf“ pavadinimai bei tokie muzikantai, kaip Valerijus Kipelovas, Nikolajus Rastorgujevas, Leonidas Makarevičius ar Sergejus Mavrinas.

REKLAMA

Nuo 2002 metų grupė leidžia įrašus ir koncertuoja ta pačia sudėtimi. Tai - nuo pirmųjų dienų joje grojantys gitaristai Vitalijus Dubininas ir Vladimiras Cholstininas. Be jų, grupėje yra taip pat Rusijos roko scenos veteranai: tai buvęs „Avtograf“ vokalistas Artūras Berkutas, pakeitęs nuo 1995 m. dainavusį Valerijų Kipelovą, būgnininkas Maksimas Udalovas ir gitaristas Sergejus Popovas.

Koncertas Vilniuje – tai pasaulinio grupės „Aria“ turo „Daj žaru! (Įkaitink!)“ dalis. Jo data – labiau nei simbolinė, nes gegužės 9 d. (“Pergalės diena”) Rusijoje iki šiol aktyviai švenčiama. Lietuvoje tą dieną jau aštuntą kartą bus minima Europos diena. Ką gi – kiekvienas švenčia savaip, o mes švęsime su „Aria“ koncerte Vilniuje, klube „New York“ gegužės 9 d. 19 val.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų