REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Šiandien premjeras Andrius Kubilius šiandien susitiko su Suomijos užsienio reikalų ministru Alexanderiu Stubbu, praneša Vyriausybės spaudos tarnyba.

REKLAMA
REKLAMA

Susitikimo metu buvo pažymėta, kad intensyvus Šiaurės ir Baltijos šalių bendradarbiavimas yra ne tik labai naudingas pačioms šalims, bet ir kuria pasitikėjimo bei darnaus vystymosi klimatą visame Baltijos jūros regione. Ypatingai buvo akcentuotas Europos energetinio saugumo ir solidarumo poreikis.

REKLAMA

„Europos Sąjunga nėra 27 atskiros, nepriklausomos ir konkuruojančios valstybės. Veikdami išvien daug daugiau pasieksime gindami visų europiečių interesus“, - sakė Suomijos užsienio reikalų ministras.

Pokalbio metu nemaža dėmesio buvo skirta kintančiai padėčiai Rusijoje aptarti. Pokalbio dalyviai sutarė, kad europietiška Rusija yra ir Europos, ir pačios Rusijos interesas.

„Dabartinę Rusiją galime palyginti su savo metu imperijų netekusiomis Didžiąja Britanija ar Prancūzija. Postimperinio mąstymo atsikratymas visose visuomenėse užtrunka nemaža laiko“ – sakė Premjeras A. Kubilius.

REKLAMA
REKLAMA

Suomijos užsienio reikalų ministras papasakojo Premjerui, kad dabartinis sunkmetis Suomijoje sutinkamas palyginti ramiai, nes šalis yra išgyvenusi panašią situaciją prieš maždaug 15 metų. Tik šį kartą dėl globalaus krizės poveikio sunkiau pasakyti, kada ji baigsis. Tarptautinė bendruomenė laukia gerų žinių iš šią savaitę vyksiančio G-20 viršūnių susitikimo.

Atsakydamas į klausimą apie pasaulio finansinės ir ekonominės krizės poveikį Lietuvai, premjeras A. Kubilius pajuokavo, kad sunkmetis gali padaryti tai, ką sunkiai sekėsi nuveikti įvairioms Vyriausybėms – sumažinti infliaciją Lietuvoje iki Mastrichto kriterijų.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų