REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Šiandien Vilniuje, „Utenos“ pramogų arenoje, prasideda Europos imtynių čempionatas, kuris mūsų šalyje vyks pirmą kartą. Lietuvos garbę jame gins 19 sportininkų. Kaip jie nusiteikę, kokius tikslus sau kelia ir ar tikisi medalių?

REKLAMA
REKLAMA

Pasirengę rimtoms kovoms

Lietuvos graikų-romėnų imtynių rinktinės treneris Ruslanas Vartanovas tikina, kad mūsų šalies imtynininkai ir treneriai atsakingai ruošiasi varžyboms bei sieks nenuvilti savo gerbėjų.

REKLAMA

„Čempionatas bus didžiulė atsakomybė tiek imtynininkams, tiek treneriams, tiek organizatoriams. Norisi, kad bendras darbas atneštų savo vaisių – sportininkai garbingai atstovautų savo šaliai ir gerbėjai nenusiviltų. Lengvų kelių neieškome, būsime pasirengę rimtoms kovoms, – įsitikinęs treneris.

„Neseniai buvo pakeistos taisyklės. Tikimės, kad prie pakeitimų prisitaikysime greičiau nei potencialūs varžovai. Būsime pasiruošę, atsparūs, ryžtingi, valingi ir pilni patriotizmo, atstovauti Lietuvai“ – teigė R. Vartanovas.

REKLAMA
REKLAMA

Tikslai – tik aukščiausi

R. Vartanovas nenorėjo prognozuoti čempionato rezultatų, tačiau teigė tvirtai tikintis mūsų šalies imtynininkų galimybėmis kovoti dėl aukščiausių rezultatų:

„Jaučiame didelę atsakomybę, nes tokio lygio varžybų Lietuvoje dar nevyko. Treneriai negali netikėti tais sportininkais, su kuriais išeina kovai. Iš atletų visada tikimės aukščiausių asmeninių rezultatų ir bendrų komandos pasiekimų. Trenerių darbą geriausiai atspindi auklėtinių rezultatai. Tikimės, kad sportininkai tai supranta.“

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

„Namuose ir sienos padeda. Šis renginys kai kuriems iš rinktinės narių, dalyvavusių 2005 metų pasaulio jaunimo čempionate, suteiks psichologinio pasitikėjimo. Tai, kad čempionatas vyks Lietuvoje, labai palanku rinktinei. Tikimės, kad mums padės ir žiūrovų palaikymas“ – optimizmo nestokojo treneris.

Lietuvos graikų-romėnų imtynių komanda buvo išvykusi į treniruočių stovyklą Ukrainoje, iš kurios grįžusi paskutinėmis dienomis prieš čempionatą treniruosis Vilniuje. Čia prie jų prisijungs Moldovos ir Izraelio rinktinės bei po kelis Latvijos ir Rusijos atstovus.

REKLAMA

Moterys irgi gali nustebinti

Lietuvos moterų imtynių rinktinės narės artėjančiame čempionate taip pat žada atiduoti visas jėgas ir siekti kuo geresnių rezultatų.

„Pasiruošimas čempionatui vyksta pagal planą – nuvažiavome į kelis FILA lygio turnyrus, turėjome porą treniruočių stovyklų. Likusį laiką iki čempionato skirsime fiziniam, taktiniam ir psichologiniam pasirengimui. Merginų forma nėra bloga. Nuvažiavome į visus turnyrus, į kuriuos galėjome“, – pasakojo Lietuvos moterų rinktinės treneris Aivaras Kaselis.

REKLAMA

„Komandai keliami patys aukščiausi tikslai ir merginos tą žino, tačiau rinktinės narės yra jaunimo amžiaus, o čempionatas – suaugusiųjų. Mačiau čempionato dalyvių sąrašą ir jame yra kelios olimpinių žaidynių prizininkės. Medalių tikėtis sunku, tačiau visą laiką jų norime. Merginos gali ir nustebinti. Mes jomis tikime. Jei tik treneriai netikės savo auklėtinėmis, jos tai pajus ir nieko nelaimės“ – A. Kaselis.

„Padarysime viską, ką galime, bet likimas parodys, kas išeis. Merginos ant kilimo atiduos visas jėgas, nes žino, ko iš jų tikisi federacija ir treneriai. Patekimas į aštuntuką mums būtų didelis pasiekimas. Daug lems burtai. Nesinori jau pirmojoje kovoje ištraukti kokią rusę ar kitą stiprią varžovę, nes pralaimėjus, jau reikia laukti, kaip jai seksis toliau. Jei ištrauktume kokią olandę ar šveicarę, būtų lengviau“.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

„Mes atsiliekame nuo vyrų. Moterų imtynės neturi tokių gilių tradicijų, kaip pavyzdžiui, graikų-romėnų. Jie jau iškovojo Lietuvai pirmąjį olimpinį medalį, tačiau tikimės kada nors olimpiadoje pamatyti ir Lietuvos imtynininkę“, – optimistinių vilčių neslėpė treneris A. Kaselis.

Iš viso – net 400 dalyvių

2009 metų Europos imtynių čempionatas vyks kovo 31 – balandžio 5 dienomis Vilniuje, „Utenos“ pramogų arenoje. Čempionate laukiama daugiau nei 400 sportininkų iš 39 šalių.

Graikų-romėnų imtynėms užregistruoti 174 atletai iš 34 valstybių, laisvosioms imtynėms – 131 sportininkas iš 30 šalių, o moterų imtynėms – 108 dalyvės iš 27 šalių.

REKLAMA

Lietuvai Senojo žemyno pirmenybėse atstovaus 19 imtynininkų – po septynis dalyvaus graikų-romėnų ir laisvųjų imtynių varžybose, penkios mūsų šalies atstovės išbandys jėgas moterų turnyre. Galutinė komandos sudėtis bus paskelbta tik prieš pat čempionatą.

Čempionato metu iš viso bus išdalintas 21 medalių komplektas.

Lietuvos sportininkai Europos suaugusiųjų čempionatų graikų-romėnų varžybose yra pelnę tris bronzos medalius – 2005 metų pirmenybėse Bulgarijoje trečiąsias vietas užėmė Laimutis Adomaitis (svorio kategorija iki 84 kg) ir Mindaugas Ežerskis (96 kg), o po dvejų metų vėl Bulgarijoje vykusiose pirmenybėse bronzos apdovanojimu pasipuošė Valdemaras Venckaitis (74 kg).

Tokio aukšto rango varžybos mūsų šalyje vyks pirmą kartą.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų