REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Baigiantis terminui Vyriausiajai rinkimų komisijai (VRK) įteikti kandidatavimą remiančių piliečių parašus kai kurie pretendentai sako vis dar nežinantys, koks skaičius parašų jau surinktas.

REKLAMA
REKLAMA

Savarankiškai savo kandidatūrą keliantis signataras Zigmas Vaišvila, BNS paklaustas, ar turi surinkęs reikiamą skaičių, kalbėjo miglotai: "Dar per anksti kalbėti, parašai dar plaukia iš skirtingų miestų, dar ne visi suskaičiuoti". Tačiau paklaustas, kiek suskaičiuota, atsakė nežinantis.

REKLAMA

Tautos prisikėlimo partijos kandidato, Seimo pirmininko Arūno Valinsko štabo vadovas Vytas Karsokas sakė, jog "parašai surinkti, dėliojami į aplankus". Tačiau išgirdęs klausimą, koks skaičius parašų surinktas, V. Karsokas teatsakė: "Surinkti" ir nutraukė pokalbį.

Kiek parašų surinkta už jo kandidatūrą sako nežinantis savarankiškai rinkimuose dalyvaujantis kaunietis Vidmantas Sadauskas. Telefonu paklaustas, kokį skaičių parašų jau surinko, V.Sadauskas sakė "šią akimirką nežinantis" ir siūlė skambinti vėliau.

REKLAMA
REKLAMA

Leidėjas Algirdas Pilvelis BNS tvirtino parašų skaičiaus nesakysiantis, nes šiuo klausimu antradienį norintis surengti spaudos konferenciją.

Apie ketinimus įteikti lapus su kandidatavimą remiančių piliečių parašais VRK pranešė Lietuvos lenkų rinkimų akcijos (LLRA) iškeltas partijos lyderis Valdemaras Tomaševskis bei savarankiškai rinkimuose dalyvaujanti Kazimira Prunskienė.

V. Tomaševskis VRK parašus ketina atnešti antradienį, tikslus laikas dar nesuderintas, K. Prunskienė - paskutiniąją dieną, ketvirtadienį, 15 val.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Parašus jau yra įteikę partijos "Tvarka ir teisingumas" į prezidentus keliamas Valentinas Mazuronis, iš viso įteikęs apie 35 tūkst. parašų, savarankiškai save iškėlęs atsargos brigados generolas Česlovas Jezerskas - apie 27 tūkst. parašų.

Parašus taip pat yra įteikę savarankiškai rinkimuose dalyvaujanti eurokomisarė Dalia Grybauskaitė, prezidento posto siekiantis Lietuvos socialdemokratų partijos pirmininkas Algirdas Butkevičius, Darbo partijos į prezidentus iškelta Loreta Graužinienė.

D. Grybauskaitės štabas VRK įteikė 36 tūkst. jos kandidatavimą remiančių piliečių parašų, A. Butkevičiaus štabas skelbia surinkęs per 32 tūkst., L. Graužinienės - 33,5 tūkst. parašų.

REKLAMA

VRK iš viso yra registravusi 14 pretendentų kandidatuoti prezidento rinkimuose. Be minėtų, dalyvauti prezidento rinkimuose siekia publicistu prisistatantis Vytautas Kundrotas, smulkiųjų ir vidutinių verslininkų atstovu prisistatantis Jonas Jankauskas, Pilietinės demokratijos partijos kandidatas Algimantas Matulevičius. Pastarieji pirmadienį mobiliuoju telefonu buvo nepasiekiami.

Pretendentai kandidatais bus registruojami, jei iki balandžio 2 dienos įteiks VRK ne mažiau kaip 20 tūkst. Lietuvos piliečių, remiančių jų dalyvavimą prezidento rinkimuose, parašų. VRK ne vėliau kaip per 10 dienų nuo rinkėjų parašų rinkimo lapų gavimo patikrina, ar jie teisingai užpildyti.

REKLAMA

Prezidentu gali būti renkamas Lietuvos pilietis pagal kilmę, ne mažiau kaip trejus pastaruosius metus gyvenęs Lietuvoje, jeigu jam iki rinkimų dienos yra suėję ne mažiau kaip 40 metų ir jeigu jis gali būti renkamas Seimo nariu.

Balandžio 17 dieną VRK skelbs kandidatais į prezidentus įregistruotų asmenų sąrašą, ir prasidės prezidento rinkimų agitacijos kampanija.

Prezidento rinkimų pirmasis turas vyks gegužės 17 dieną. Antrasis turas, jei prireiks, planuojamas kartu su Europos Parlamento (EP) rinkimais birželio 7 dieną.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų