REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Didžiojo dvidešimtuko (G-20) šalys, remdamosi šią savaitę įvyksiančio susitikimo išdavomis, ketina pareikšti, kad jau paskelbtos priemonės ekonomikai remti padidins pasaulio bendrąjį vidaus produktą 2 proc., taip pat G-20 lyderiai ketina užsibrėžti tikslą pasiekti, kad ekonomika pradėtų kilti iki 2010 metų pabaigos.

REKLAMA
REKLAMA

Kaip sakoma komunikato projekte, kurį išspausdino britų verslo laikraštis "Financial Times", šalių lyderiai ketina pareikšti pasiryžimą priešintis protekcionizmui, užbaigti derybų Dohos ratą, sugriežtinti finansų rinkų kontrolę, taip pat imtis priemonių, kad nepasikartotų tokia pat krizė ateityje.

REKLAMA

Drauge jie prisiims daugiau įsipareigojimų didinti ekonomikos finansinį skatinimą.

"Pasaulio krizė reikalauja pasaulinio masto sprendimų", - konstatuojama komunikato projekte.

G-20 lyderiai, pabrėždami pasiryžimą atkurti pasaulio ekonomikos augimą, taip pat pareiškia, jog sieks įgyvendinti ekspansionistinės finansų politikos įveikimo strategiją, kad būtų galima sumažinti šalutinius jos poveikius (tai yra infliacijos spartėjimą).

REKLAMA
REKLAMA

Turtingiausios pasaulio valstybės ketina remti Tarptautinio valiutos fondo kapitalo didinimą, kad jis turėtų daugiau galimybių teikti pagalbą besivystančioms šalims.

Kai dėl valiutų politikos, tai G-20 žada susilaikyti nuo "rungtyniavimo devalvacijos srityje" .

Be to, numatoma taikyti sankcijas lengvatinio apmokestinimo zonoms, kuriomis naudojamasi vengiant mokėti mokesčius.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų