REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Viešumon iškilus skandalingai informacijai, kad Lietuvoje buvo diegiamas vaiko pasąmonę žalojantis projektas „Gender Loops“, finansuojamas per Europos Sąjungos „Leonardo da Vinci“ programą, švietimo ir mokslo ministro G. Steponavičiaus įsakymu sudaryta darbo grupė dėl galimo „Gender Loops“ metodikų įgyvendinimo ikimokyklinėse įstaigose.

REKLAMA
REKLAMA

Tėvynės Sąjungos-Lietuvos krikščionių demokratų frakcija Seime paskelbė pareiškimą, kuriame pabrėžė, kad keliai, kuriais ši metodika pateko į Lietuvą, turėtų susilaukti išskirtinio specialiųjų tarnybų dėmesio.

REKLAMA

Kauno vicemeras Stanislovas Buškevičius raštu paprašė Generalinės prokuratūros pradėti ikiteisminį tyrimą dėl homoseksualių santykių propagavimo metodikos diegimo šalies ikimokyklinio ugdymo įstaigose.

Socialinės apsaugos ir darbo ministerija (SADM) kreipėsi į visuomenę, prašydama suteikti kuo daugiau informacijos apie su šia mažamečių vaikų psichiką žalojančia metodika susijusius asmenis bei konkrečias šalies ikimokyklinio ugdymo ir kitas įstaigas, kuriose taikytos ar mėginta taikyti „Gender Loops“ metodiką ar šios metodikos atskiras priemones.

REKLAMA
REKLAMA

Tačiau visuomenei dar nežinoma, kad atsakingas už minėtą metodiką Socialinių inovacijų fondas neapsiribojo vaikų psichikos žalojimo metodikos parengimu ir sėkmingai plėtoja savo abejotiną veiklą. Švietimo mainų paramos fondo tinklalapyje matome sveikinimus šiai skandalingai išgarsėjusiai organizacijai, dėl vėl gauto finansavimo iš ES struktūrinių fondų lėšų:

„Sveikiname Socialinių inovacijų fondo kolektyvą, kurio teiktai naujovių kūrimo projekto paraiškai „Gender Equality and Diversity Planning at workplaces“ skirtas finansavimas! Džiaugiamės, kad paraiška įvertinta kaip labai kokybiška ir surinkusi 87,5 balo ji yra antroje vietoje tarp 2008 m. finansuotų naujovių kūrimo projektų.“

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Manome, kad visuomenės labui būtų naudinga išnagrinėti ir šio „labai kokybiško naujovių kūrimo projekto“ turinį, o specialiosioms tarnyboms ir Generalinei prokuratūrai derėtų pasidomėti, kas lemia, kad abejotini ir galimai destrukciniai šio keisto labdaros ir paramos Socialinių inovacijų fondo projektai nuolat gauna ES finansavimą.

Už ES struktūrinių fondų lėšomis finansuojamos programos Leonardo da Vinci įgyvendinimą atsakinga Švietimo ir mokslo ministerijos įstaiga - Švietimo mainų paramos fondas. Šios ministerijos Europos Sąjungos paramos koordinavimo departamento ES paramos valdymo skyriuje atsakingose pareigose darbuojasi ponia Rasa Kuodytė-Kazielienė.

REKLAMA

Sunku pasakyti, ką bendro su švietimu ar mokslu turi jauna visuomenės sveikatos specialistė, retkarčiais dar viešai prisistatanti kaip psichologė-konsultantė, bet, matyt, ji neblogai išmano būtent ES fondų lėšų skirstymo ypatumus ir reikiamas kryptis.

Tačiau visuomenėje ponia Rasa Kuodytė-Kazielienė yra pagarsėjusi ne dėl dalyvavimo ES lėšų planavimo ir skirstymo darbuose, bet dėl aktyvios ir energingos visuomeninės veiklos specifinėje srityje.

Jos ankstesnė darbovietė buvo taip vadinama Tolerantiško jaunimo asociacija, kurios Valdybos nare R.Kuodytė-Kazielienė yra iki šiol. Ši prieštaringai vertinama organizacija ypatingą dėmesį skiria tolerancijos homoseksualų atžvilgiu populiarinimui bei prisideda plėtojant ir prižiūrint Lietuvos gėjų ir lesbiečių svetainę gayline.lt.

REKLAMA

Minėtos svetainės forume aktyviai reiškiasi ir „Raudona Rasa“ (taip R. Kuodytė-Kazielienė pasirašinėja internete).

Visgi didžiausią nuostabą visuomenei sukėlė š.m. kovo 11 d. įvykdyta nesankcionuota seksualinių mažumų aktyvistų akcija, kurios dalyviai nepadoriais šūksniais ir iššaukiančia elgsena nesėkmingai bandė sutrukdyti šventinėms taikioms ir teisėtoms patriotinio jaunimo eitynėms bei išprovokuoti jų dalyvius smurtui. Tarp provokatorių, iškėlusi rankose politizuotų homoseksualistų judėjimo vėliavą, stovėjo ir minėta Švietimo ir mokslo ministerijos darbuotoja.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Apie šį savo „žygdarbį“ Raudona Rasa nedelsdama atraportavo kolegoms:

„AČIŪ JUMS, KAD ESATE IR KAD ŠIANDIEN BUVOTE KARTU:) JAUČIU PRASMĘ-REIKĖJO PAMOJUOTI VĖLIAVA:) TIESIOG REIKĖJO:) O KĄ KALBĖS - NESVARBU:) Sėkmės, meilės ir kantrybės:) Visada Jūsų ir su Jumis Rasa K-K“

Nesiimame spręsti, kokiais keliais visai kitos srities išsilavinimo diplomą turintys seksualines mažumas atstovaujančių organizacijų aktyvistai patenka į valstybės tarnautojų, atsakingų už ES lėšų įsisavinimą, gretas, bet iš skandalingos „Gender Loops“ projekto metodikos istorijos akivaizdu, kad paveikti Lietuvos vaikų auklėjimą jiems labai rūpi.

REKLAMA

Manome, kad galimos sąsajos tarp valstybinės valdžios institucijose besidarbuojančių politizuotų homoseksualistų judėjimo aktyvistų, dalyvaujančių ES lėšų planavimo ir skirstymo procesuose, bei iš šių lėšų finansuotos mažamečių vaikų psichiką žalojančios ir homoseksualizmą diegiančios „Gender Loops“ metodikos rengėjų turėtų tapti specialiųjų tarnybų ir teisėsaugos institucijų dėmesio objektu.

Patriotai.lt redakcija

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų