REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Dabar ji atrodo labiau savimi pasitikinti nei kada nors iki šiol. Kino ikona, žurnalų viršelių veidas, dviejų vaikų mama, subrendusi moteris, skaudžiai išgyvenusi dvejas skyrybas ir vis tiek sugebėjusi pasakyti: „Meilė niekur nedingsta. Aš vis dar myliu tuos, kuriuos mylėjau anksčiau, netgi jei pamačiusi juos pereinu į kitą gatvės pusę.“

REKLAMA
REKLAMA

Pirmoji Umos Thurman santuoka 1990 m. su aktoriumi Gary Oldmanu tęsėsi vos pusantrų metų.

Uma troško tokios šeimos kaip jos tėvų: kur vyravo tarpusavio supratimas bei ištikimybė. Kai būdama 20-ies ji ištekėjo už 32 metų Gario, mergišiaus ir lėbautojo, ji tikėjosi, jog meilė padarys stebuklą.

REKLAMA

Garis manė, jog žmona įsitrauks į jo orgijas su marihuana, tačiau Uma jam virė daržovių sriubą, mat vargšą vyrą kankino ne tik žalingi įpročiai, bet ir gastritas. Ji parsiveždavo vyrą iš policijos areštinės, kur šis dažnokai pakliūdavo kokiame nors bare sukėlęs skandalą.

Garis ėmė nekęsti savęs ir dar labiau Umos - už tai, kad ji atleisdavo jam viską ir net nepakeldavo balso. „O jūs galėtumėte gyventi su angelu? - ironiškai teisinosi žurnalistams po skyrybų. - Aš nesugebėjau būti jos vertas.“



Antrasis bandymas

REKLAMA
REKLAMA

mos senelis prūsų aristokratas baronas Karlas von Šlebriugė gyveno kartu su gražuole manekene baroniene Birgita Holmquist, būsimąja Umos močiute, Stokholme.

Bridžitos grožis gerai žinomas Švedijoje - 1930 m. ji pozavo nuogos moters skulptūrai, kuri ir šiandien pasitinka laivus Smygehuko uoste šalia Treleborgo miesto.

Jų dukra Nena sulaukusi 16 metų jau puikavosi ant „Vogue“ viršelio.

Beje, su minėtu Timočiu Liriu Umos motiną Neną supažindino Salvadoras Dali. Būtent Lirio paveikta, Nena susidomėjo psichologija ir iki šiol dirba psichoterapeute.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Umos tėvas

Taigi antrasis Nenos vyras, tapęs Umos ir trijų jos brolių tėvu, buvo Robertas Turmanas, Kolumbijos universiteto Religijotyros fakulteto dekanas, budizmo studijų profesorius, pirmasis amerikietis, įšventintas į budistus. Jo istorija taip pat verta atskiro pasakojimo.

Ponas Robertas - teatro aktorės ir „Associated Press“ redaktoriaus, taip pat dirbusio ir JTO vertėju, sūnus. Baigė Harvardą, menotyros studijas. 19 metų vedė Kristof de Menil, milijardinio palikimo paveldėtoją: jos motina garsėjo savo šiuolaikinio meno kolekcija („Menil Collection“), kurios pagrindu Hiūstone atidarytas muziejus, taip pat valdė kompaniją „Schlumberger Limited“, kuri ir šiandien užsiima naftos telkinių paieška.

REKLAMA

Robertas Turmanas galėjo tapti vienu turtingiausių pasaulio žmonių, bet gyvenimas susiklostė kitaip. Kai buvo 20 metų, jam nutiko nelaimė: keldamas automobilį mechaniniu domkratu, Robertas išsidūrė akį. Ši trauma (Turmano akis protezuota), jį paakino gana netikėtoms išvadoms.

Jis pažvelgė į gyvenimą kitomis akimis tiesiogine šių žodžių prasme. Robertas išsiskyrė su Kristof ir penkeriems metams išvyko ieškoti tiesos į Turkiją, Iraną ir Indiją.

Ten jis priėmė budizmą ir tapo pirmuoju istorijoje budistų vienuoliu JAV. Savo dvasinio mokymosi metu jis susidraugavo su kitu studentu Tenczinu Gjamzcho, žinomu kaip keturioliktasis dalailama. Jie draugauja iki šiol, o Robertas - didžiausias budizmo entuziastas Amerikoje, Tibeto namų įkūrėjas Niujorke. Savo dukrą Umą jis pavadino Indijos deivės garbei.



Begalybės ženklas

REKLAMA

Umos vardu Indijoje pavadina mergaites deivės Sati, Šyvos žmonos, kuri puolė į ugnį, kai tėvai atsisakė ją išleisti už Šyvos, garbei. Uma naujojoje reinkarnacijoje gimė jautresniems tėvams, kurie ją, jau vardu Parvati, maloniai išleido už Šyvos.

Sutapimas tai ar ne, tačiau Umai Turman artima begalybės idėja.

„Aš supratau, kad kritimas dar nėra finalas. Dešimtis kartų maniau, jog mano karjera baigta. Nesėkmės atrodė kaip mirties dvelksmas. Tačiau po daugelio bandymų, sėkmių, kritimų, netekčių, profesinių ir asmeninių, tu suvoki, kad gyvenimas nesibaigė. Pasikankini, tačiau susidoroji. Gali tris mėnesius išgulėti lovoje, bet anksčiau ar vėliau tau teks iš jos atsikelti.“

Kaip deivė Sati, Uma Turman ne kartą kilo iš pelenų. Ir karjeroje, ir asmeniniame gyvenime.

Parengė Liana Ambarcumia

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų