REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Šį vakarą Kaune įvyks ilgai laukta dvikova – pasaulio futbolo čempionato atrankos rungtynėse susitiks Lietuvos ir Prancūzijos rinktinės.

REKLAMA
REKLAMA

Prieš dvikovą su pasaulio vicečempionais Lietuvos rinktinės treneris Jose Couceiro tikino nebijąs tituluotų varžovų ir žadėjo kautis dėl taškų.

REKLAMA

Nori įmušti

„Kaip visada, savo šansus vertiname vienodai – 50 su 50. Prancūzai yra labai rimti varžovai, tą visi žinome. Tačiau juos slėgs psichologinis spaudimas, iš jų reikalaujama tik pergalės, o jei mes pralaimėsime, nebus tragedija“, – spaudos konferencijoje sakė Lietuvos rinktinės treneris J.Couceiro.

„Varžovų nebijome. Sieksime palankaus rezultato – privalome įmušti bent vieną įvartį. Jei aikštėje vien aklai ginsimės, tikrai pralaimėsime“, – pridūrė portugalas.

REKLAMA
REKLAMA

Rimtu Lietuvos rinktinės nuostoliu tapo gynėjo Mariaus Stankevičiaus trauma. Gydytojai dėl pėdos uždegimo uždraudė jam sportuoti keturias savaites. Dėl geltonųjų kortelių mačą su prancūzais iš šono stebės ir saugas Linas Pilibaitis.

Anksčiau nerimauta ir dėl puolėjo Tomo Danilevičiaus sveikatos – rezultatyviausias visų laikų šalies rinktinės žaidėjas buvo pasitempęs kelio raiščius, tačiau spėjo pasveikti.

„Jaučiuosi puikiai ir esu pasirengęs 100 procentų. Ar žaisiu, priklausys tik nuo trenerio sprendimo“, – vakar optimistiškai kalbėjo T.Danilevičius.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Dėl startinės sudėties J.Couceiro ketino apsispręsti po vakarinės treniruotės.



Svečiai šalčio nebijo

Prancūzijos rinktinė taip pat turėjo nuostolių. Treniruočių stovykloje traumas patyrė du puolėjai - Nicolas Anelka ir Jimmy Briandas. Juos pakeis Guillaume Hoarau ir Peguy Luyindula.

Pasaulio vicečempionų treneris Raymondas Domenechas pastaruoju metu savo šalyje sulaukia vis daugiau kritikos dėl prasto rinktinės žaidimo. Per trejas atrankos rungtynes prancūzai surinko vos 4 taškus, tad dvikovose su Lietuva, kuri po 4 mačų turi 9 taškus, jie sieks tik pergalių.

REKLAMA

„Lietuvių žaidimas savotiškas – jie pasižymi gera gynyba, tačiau neišsiskiria nei kontratakomis, nei kamuolio kontroliavimu, – apie varžovus kalbėjo R.Domenechas. – Geriausia būtų mums rungtynių pradžioje pasiimti kamuolį ir šeimininkams jo neatiduoti“.

Prancūzas neslėpė, kad jam nerimą kelia tik aikštės būklė: „Mūsų žaidėjai nebijo nei karščio, nei šalčio. Kur kas svarbiau, kad aikštė būtų tinkama aukšto lygio futbolui“.

Stadionas parengtas

Pastarosiomis dienomis netilo kalbos dėl Kauno S.Dariaus ir S.Girėno tinkamumo šioms rungtynėms. Mat visą savaitę naktimis oro temperatūra nukrisdavo žemiau nulio, o tai aikštės dangai galėjo padaryti neigiamos įtakos. Rungtynių organizatoriai būgštavo ir dėl protarpiais iškrisdavusio sniego.

REKLAMA

Tačiau vakar stadione apsilankęs rungtynių komisaras Barry Brightas iš Anglijos konstatavo, kad aikštė yra prastos būklės, tačiau Lietuvai ir Prancūzijai joje rungtyniauti leido.

Į 21.45 val. prasidėsiantį susitikimą išparduoti beveik visi 9 tūkstančiai bilietų – vakar vakare tebuvo likę vos šimtas nenupirktų bilietų, kainavusių per 150 litų.

Vilmantas Remeika

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų