REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Socialinės apsaugos ir darbo ministras Rimantas Jonas Dagys kreipėsi į Vaiko teisių apsaugos kontrolierę Rimantę Šalaševičiūtę, kodėl tik tada, kai į viešumą iškilo vadinamasis „Gender Loops“ skandalas, netradicinės seksualinės orientacijos propaguotojais susidomėjo Vaiko teisių apsaugos kontrolieriaus įstaiga.

REKLAMA
REKLAMA

„Mažų mažiausiai yra keista tai, kad vaiko teisių gynėjai „Gender Loops“ projektu garsiai susidomėjo tik tada, kai apie jį pirmieji prabilo tėvai, nors skandalinga metodika buvo parengta dar 2008 metų pabaigoje“, – sakė ministras R. J. Dagys.

REKLAMA

Socialinės apsaugos ir darbo ministro žodžiais, „nepastebėti to, kad šio projekto įgyvendintojai Lietuvoje rengė seminarus ir mokymus, o internete puikavosi visa metodika, yra beveik neįmanoma“.

„Kodėl Vaiko teisių apsaugos kontrolierė viešumoje prabyla tik tais atvejais, kai visuomenę pasiekia rezonansiniai skandalai“, – klausė ministras R. J. Dagys.

Jis laikosi nuomonės, kad valdžios priedermė yra „išsiaiškinti visą šią istoriją iki galo“.

REKLAMA
REKLAMA

Kaip rašoma pranešime spaudai, ministras rašte paprašė R. Šalaševičiūtės pateikti visą informaciją apie tai, ar šiuo metu Lietuvoje yra įgyvendinami į „Gender Loops“ projektą panašūs sumanymai.

Dar 2007 metais „Gender Loops“ projekto koordinatoriai Kaune surengė seminarą –diskusiją „Vyrai – vaikų darželių auklėtojai: užsienio patirtis, Lietuvos realybė.“ Būtent šiame seminare buvo pristatyti Europos Komisijos „Leonardo da Vinci“ projekto „Gender Loops“ rezultatai. Kas konkrečiai ten buvo aptariama – neaišku.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų