REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Lietuvos graikų-romėnų imtynių rinktinei, kovo 31 – balandžio 5 dienomis kovosiančiai Europos čempionate, keliami patys aukščiausiai tikslai, o bene daugiausiai tikimasi iš Pekino olimpinių žaidynių bronzos medalio laimėtojo Mindaugo Mizgaičio.

REKLAMA
REKLAMA

Rinktinė – pajėgi

Pirmą kartą Vilniuje, „Utenos“ pramogų arenoje, vyksiančiame Europos imtynių čempionate Lietuvai atstovaus 19 imtynininkų – po septynis dalyvaus graikų-romėnų ir laisvųjų imtynių varžybose, penkios mūsų šalies atstovės išbandys jėgas moterų turnyre.

REKLAMA

 „Džiugu, kad rinktinėje yra konkurencija. Beveik kiekvienoje svorio kategorijoje buvo po kelis kandidatus, todėl buvo sunkus pasirinkti. Atsižvelgdami į sportininkų fizines, taktines bei technines galimybes, pasirinkome šiuo metu geriausius atletus“, – spaudos konferencijoje pasakojo Lietuvos graikų-romėnų imtynių rinktinės treneris Ruslanas Vartanovas.

„Komandos tikslas – garbingai atstovauti Lietuvai. Aišku, prieš varžybas nustatome sportininkams konkrečius tikslus, tačiau labai sunku užimti numatytas vietas. Įvertinus imtynininkų pasirengimą, jų pasirodymą iki šiol vykusiose varžybose, galima drąsiai teigti, kad jie gali kovoti dėl aukštų rezultatų“, – pridėjo treneris.

REKLAMA
REKLAMA

Rinktinė pasirengimą Europos pirmenybėms pradėjo beveik iš karto po Pekino olimpinių žaidynių. Sportininkai dalyvavo treniruočių stovyklose bei turnyruose, kurių metu galėjo įvertinti daugelį iš potencialių varžovų.

Lietuvos laisvųjų ir moterų imtynių komandos šiuo metu treniruojasi atitinkamai Klaipėdoje bei Šiauliuose. Komandas sudaro daugiausiai jaunimo amžiaus sportininkai, todėl iš jų itin aukštų rezultatų nesitikima.

Europos imtynių čempionate per šešias varžybų dienas bus išdalintas 21 medalių komplektas – po septynis graikų-romėnų, laisvųjų ir moterų imtynių varžybose.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Čempionate dalyvaus apie 450 sportininkų iš 37 šalių. Graikų-romėnų imtynėms užregistruotas 181 atletas, laisvosioms imtynėms – 134 sportininkai, o moterų imtynėms – 117 dalyvių.

Europos čempionato išvakarėse, kovo 30 dieną, Vilniuje vyks Europos imtynių komiteto (CELA) generalinė asamblėja, kurios metu naujai ketverių metų kadencijai bus renkami CELA vykdomosios komisijos nariai. Tarp kandidatų į šias garbingas pareigas pateko ir Lietuvos imtynių federacijos prezidentas Andrejus Gribojedovas.

M. Mizgaitis nusiteikęs rimtai kovai

Pekino olimpinių žaidynių bronzos medalių laimėtojas Mindaugas Mizgaitis yra tas žmogus, iš kurio sirgaliai artėjančiose pirmenybėse tikisi daugiausiai. Pats imtynininkas portalui „Balsas.lt“ atskleidė, kad pasiruošimas čempionatui vyko sklandžiai ir kad dėl medalio pasiryžęs atiduos visas jėgas. Tiesa, prieš tai dar turės atsikratyti 12 kilogramų.

REKLAMA

„Čempionatui pasiruošiau normaliai, įvykdžiau visus skirtus uždavinius, dalyvavau turnyre Slovėnijoje, kuriame pralaimėjau tik amerikiečiui ir užėmiau antrą vietą“ – teigė M. Mizgaitis.

Paklaustas, su kuriuo varžovu labiausiai nelaukia akistatos, 29-erių metų lietuvis nedvejodamas atsakė, kad su triskart Europos čempionu iš Armėnijos.

Vis dėlto mūsiškis patikino, kad burtų traukimo nelauks su nerimu, nes visi pirmenybių dalyviai yra grėsmingi:

„Jeigu tikiesi medalio, negali žiūrėti į burtus. Vis tiek norint laimėti medalį, teks kovoti su labai gerais imtynininkais.“

REKLAMA

M. Mizgaitis pareiškė, kad ne tik jis, bet ir visi kiti Lietuvos rinktinės nariai gali padovanoti mūsų šaliai medalį:

„Mūsų rinktinė yra daugmaž vienoda. Vienais metais pasiseka vienam, kitais – kitam, todėl ir šiemet nenorėčiau nei vieno išskirti. Tas, iš kurio mažiausiai tikitės, gali ir iššauti.“

Sunkiasvoris pokalbio pabaigoje prisipažino, kad iki čempionato pradžios dar turės numesti 12-a papildomų kilogramų, tačiau patikino, kad tai jam nesudarys didelių problemų.

Visą videoreportažą iš konferencijos ir M. Mizgaičio interviu žiūrėkite šiame video:

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų