REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

1992 metų NBA naujokų biržoje Orlando „Magic“ ekipa pirmuoju šaukimu pašaukė Luizianos valstijos universiteto vidurio puolėją Shaquille‘ą O‘Nealą. Aukštaūgiui buvo prognozuojama šviesi ateitis ir visi ekspertai tikėjosi krepšininko dominavimo lygoje.

REKLAMA
REKLAMA

Dabar Sh.O‘Nealo sugebėjimais ir laimėjimais neabejoja niekas. Tačiau daugelis turbūt neįsivaizdavo, jog 216 cm ūgio milžinas turės tokį puikų humoro jausmą ir bus tokia charizmatiška asmenybė. Bėgant metams gerbėjai ne vieną kartą galėjo įsitikinti šiomis O‘Nealo savybėmis.

REKLAMA

Po ne itin sėkmingai susiklosčiusio praėjusio sezono Majamio „Heat“ komandoje daugelis aistruolių buvo nurašę „Dyzelį“. Tačiau Sh.O‘Nealas atgimė „Suns“ komandoje. Atgimė ne tik jo dominuojantis žaidimas, nors O‘Nealui jau 37-eri metai. Atgimė ir krepšininko humoro jausmas, kuris liejasi vis dažniau ir dažniau.

Šį sezoną krepšininkas jau nebekalba apie savo seksualumą, o vis dažniau laido kritikos strėles oponentų atžvilgiu. O kartais visai rimtai vertina įvairius NBA kasdienybės reiškinius. Vargu ar daugelis žaidėjų išdrįstų kritikuoti patį O‘Nealą.

REKLAMA
REKLAMA

Per 17 sezonų NBA „Shaqas“ net 15 kartų dalyvavo „Visų Žvaigždžių“ savaitgalyje, iškovojo keturis čempionų žiedus, laimėjo naudingiausio sezono žaidėjo titulą ir net tris finalų naudingiausio krepšininko titulus. Ir O‘Nealas neklysta vadindamas save lygos „centrų“ savininku.

„Esu šios lygos vidurio puolėjų savininkas. Esu tikras šulas ir kiti vyrukai, norėdami prisiartinti prie manęs, iš pradžių turės susikauti su nindzėmis“, - kaip visada žodžių į vatą nevyniojo Sh.O‘Nealas.

Paprašytas įvertinti kitų NBA lygos aukštaūgių žaidimą Sh.O‘Nealas mielai sutiko tai padaryti. Savo reitinguose „Dyzelis“ labai palankiai atsiliepė ir apie Klivlendo „Cavaliers“ vidurio puolėją Žydrūną Ilgauską, kuriam dar šį mėnesį sulaužė nosį. Šulo pagarbos susilaukė ir kiti paminėti „Shaqo“ oponentai.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Gregas Odenas, Portlando „Trail Blazers“. „Jaunas vyrukas, kuris atrodo labai atletiškai. Jis tiesiog turi sulaukti progos, kuria galėtų sėkmingai pasinaudoti. Duokime jam šiek tiek laiko ir jis taps puikiu vidurio puolėju“.

Yao Mingas, Hiustono „Rockets“. „Nemanau, kad yra kitas toks žaidėjas kaip Yao. Toks, kuris galėtų perimti žaidimo vadžias į savo rankas ir pakeisti įvykių eigą. Yao yra nuostabus „centras“. Būdamas tokio ūgio ir tokių sugebėjimų Mingas lengvai gali įmesti iš vidutinio nuotolio, ar rinkti taškus baudos aikštelėje“.

REKLAMA

Timas Duncanas, San Antonijaus „Spurs“. „Mes su Timu užimame vienodas pareigas. Tačiau Timas yra vienas tų tyliųjų ir mažai šnekančių savininkų. Abu esame iškovoję po keturis čempionų žiedus“.

Dwightas Howardas, Orlando „Magic“. „Labai gerbiamas vidurio puolėjas. Nors, tiesą pasakius, nemačiau jo „užgesinant“ varžovus taip kaip tai darydavo Patrickas Ewingas, Kevinas Duckworthas ar darydavau aš pats. Puikiai kovoja dėl atšokusių kamuolių ir daro tai, kas jam priklauso“.

Andrew Bynumas, Los Andželo „Lakers“. „Aukštas žaidėjas, kuris mėgsta žaisti virš lanko. Atlieka jam skirtą darbą“.

REKLAMA

Žydrūnas Ilgauskas, Klivlendo „Cavaliers“. „Turi nemažą klaidinančių judesių baudos aikštelėje arsenalą. Jei nebūtų turėjęs tiek daug problemų su pėdomis, šiuos judesius būtų demonstravęs kur kas anksčiau. Gali pataikyti ir iš toliau, ir iš po krepšio. Nuostabus komandinio stiliaus krepšininkas, puikiai žaidžiantis baudos aikštelėje“.

Benas Wallace‘as, Klivlendo „Cavaliers“. „Visada buvo žemesnio ūgio vidurio puolėjas. Niekada nepasiduos ir nesvarbu, kiek kartų jį aptalžysi. Jis vis tiek kovos dėl kiekvieno kamuolio ir bus pasiruošęs suplėšyti oponentą“.

Bradas Millers, Čikagos „Bulls“. „Žemesnis vidurio puolėjas, tačiau vertas pagarbos. Panašus į Timo Duncano stiliaus žaidėją. Gali lengvai pataikyti iš tolimesnių distancijų. Niekada nepasiduoda ir mėgsta skaudžiai bauduotis“.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų