REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Beveik du mėnesius trukęs „Pikaso“ ir „Olialia pupyčių“ koncertinis turas jau eina į pabaigą – liko  tik keli koncertai Biržuose, Pasvalyje ir Panevėžyje. Abiejų grupių nariai kaip susitarę tvirtina, kad visi koncertai praėjo kuo puikiausiai, o sunkmetis daugybei žmonių nesutrukdė ateiti pasiklausyti savo mėgstamų atlikėjų.

REKLAMA
REKLAMA

„Pikaso“ tai buvo pirmasis oficialus turas nuo grupės atsikūrimo. „Teko nemažai prisiminti, juk koncertinis turas – tai visai kas kita nei įprasti pasirodymai klubuose, kuriuose mes būname vieninteliai dainininkai. Leistis į koncertinį turą su kita grupe kur kas smagiau nei vieniems, o jei dar ta grupė yra tokia kaip „Olialia pupyčių“ merginos, tai išvis nuostabu. Turėjome progą šias merginas gerai pažinti, todėl galiu pasakyti, kad jos mums „tinka“ ne tik kaip kolegės, bet ir kaip draugės“, - gražiausių atsiliepimų negailėjo „Pikaso“ narys Dovydas Šamrajus.  

REKLAMA

„Ture laiką praleisdavome taip gerai, kad vos sugrįžę namo jau nekantriai laukdavome kitų koncertų“, - sakė „Olialia pupytė“ Marina Daščenka, o jai pritarė ir kitos grupės narės.

Į pirmąjį savo koncertinį turą patraukusios „Olialia pupytės“ vertina ne tik gerai praleistą laiką ar užsimezgusią draugystę su Klaipėdos dainininkais, bet ir iš jų perimtą patirtį. „Tiek patys „Pikaso“, tiek Gintaras Bendžius („Pikaso“ vadybininkas – aut. past.) mums suteikė labai daug vertingų patarimų, iš jų labai daug išmokome. Net ir koncertų organizatoriai tvirtino, kad mes tobulėjame su kiekvienu pasirodymu“, - sakė grupės lyderė Oksana Pikul.

REKLAMA
REKLAMA

Abiejų grupių nariai tvirtina, kad įspūdingiausias koncertinio turo įvykis – tai „Olialia pupyčių“ krikštynos. „Nebuvome originalūs su krikšto idėja, nes kitados mus lygiai taip pat pakrikštijo ir grupė „Mango“. Tačiau papokštauti buvo smagu, tik gal šiek tiek nedrąsu – tai vyko turo pradžioje, merginų dar gerai nepažinojome, nežinojome, kokios jų reakcijos tikėtis. Bet viskas praėjo puikiai, humorą jos tikrai supranta“, - tvirtino Dovydas. Prieš vieną turo koncertų „Olialia pupytėms“ buvo pranešta, kad koncertas vyks anksčiau, nei numatyta, todėl joms reikia paskubėti atvykti, ir kad bilietų į renginį parduota labai mažai. „Žinoma, nusiminėme, bet vis tiek ketinome koncertuoti iš visos širdies“, - krikštynas prisiminė O. Pikul. Į sceną išskubėjusios merginos pradėjo dainuoti ir tik po kurio laiko suprato, kad tarp žiūrovų – tik „Pikaso“, grupės vadybininkas ir vairuotojas, o visa paankstinto koncerto idėja buvo tik pokštas. „Dabar mums tiesiog garbės reikalas būtų atsilyginti, jiems irgi surengti kokią išdaigą“, - sakė merginos. Juolab, kad krikštynos nebuvo vienintelis kartas, kai „Pikaso“ nusprendė pajuokauti su „Olialia pupytėmis“ atžvilgiu. „Vieną kartą jie paskambino ir pranešė, kad vėluos į koncertą, kad netikėtai mes jį turėsime pradėti ir kad vietoj trijų suplanuotų dainų turėsime atlikti visas aštuonias!“ - prisiminė Skaistė Steikūnaitė. Tačiau ir tai tebuvo pokštas, vėliau „Pikaso“ prisipažino, kad jie tiesiog nuobodžiavo ir pokštai scenos kolegėms jiems pasirodė geriausias nuotaikos praskaidrinimo būdas. „Kuo daugiau tokių staigmenų, tuo linksmiau gyventi. Svarbiausia, kad dėl tokių pokštų nenukentėtų koncertų kokybė – toks buvo mūsų susitarimas dar turo pradžioje“, - choru sakė „Pikaso“ nariai.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Ilgą darbo patirtį scenoje turintiems „Pikaso“ buvo malonu vėl sugrįžti į tas vietas, kuriose jie koncertavo prieš kelerius metus. „Turiu labai gerą regimąją atmintį, tad kai kurių salėje sėdėjusių gerbėjų veidus labai gerai prisiminiau. Smagu matyti tuos žmones, kurie ištikimi mūsų muzikai jau metų metus“, - sakė D. Šamrajus. 

Turo metu buvo sulaužytas ir populiarus stereotipas, kad „Pikaso“ muzikos klausosi tik paaugliai. „80 procentų žmonių, susirinkusių į mūsų koncertus, buvo vyresni nei 30 metų“, - pridūrė dainininkas.

„Pikaso“ ir „Olialia pupytės“ koncertuoja kovo 27 d., penktadienį, Biržų kultūros centre; kovo 28 d., šeštadienį, Pasvalio kultūros centre; kovo 29 d., sekmadienį, Panevėžio bendruomenių rūmuose.

Aušra Prasauskaitė



„Olialia pupytės“. („Playboy“ archyvo nuotr.)


REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų