REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

„Neturi tualeto - nebus ir nuotakos“, - tokią sąlygą motinos iškelia vyrams, norintiems gauti į žmonas jų dukras, rašo „The Times“.

REKLAMA
REKLAMA

Tokie šūkiai yra kampanijos, kuria siekiama padidinti tualetų skaičių Indijos kaimo vietovėse, dalis.

REKLAMA

Paprastai šios Azijos šalies gyventojų namuose televizorių galima aptikti dažniau nei tualetą. Taigi, keliant tokias sąlygas jaunikiams tikimasi paspartinti vandentiekio ir kanalizacijos infrastruktūros plėtrą.

Indijoje daugiau nei 660 milijonų žmonių gamtinius reikalus vis dar atlieka tiesiog gatvėje, dėl to itin padidėja įvairių epidemijų grėsmė. Tualetų trūkumas ypač trukdo moterims: jos turi laukti tamsos, kad galėtų atlikti reikalus.

REKLAMA
REKLAMA

Kampanijos „nėra tualeto - nėra nuotakos“ sumanytojai džiaugiasi rezultatais: vietiniai gyventojai pripažįsta, kad ši iniciatyva pakeitė jų požiūrį, ir dabar jie linkę savo dukras išleisti tik už tų vyrų, kurių namuose yra tualetas.

Beje, nieko keisto, kad Indijoje būsimos nuotakos gali diktuoti savo sąlygas: šioje šalyje vyrų 8 proc. daugiau nei moterų.

Vis dėlto atsiranda ir nepatenkintų šia akcija. Pavyzdžiui aukštesnių kastų atstovai nepageidauja savo namuose įsirengti tualetų, nes tai yra nešvari patalpa: „Žmonės nenori, kad namuose, kur jie gamina maistą, būtų tualetas. Daugeliui pagyvenusių žmonių tualetai taip pat nėra būtini. Gamtinių reikalų atlikimas - jiems puiki proga pasivaikščioti, apžiūrėti savo laukus“, - sako kampanijai vadovaujantis S.K.Monda.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų