REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Prezidento posto sieksiančios Dalios Grybauskaitės atstovu spaudai per rinkimų kampaniją taps patyręs žurnalistas tarptautininkas Linas Balsys.

REKLAMA
REKLAMA

Jau balandį kandidatės į prezidentus eurokomisarės D.Grybauskaitės rinkimų štabą papildys naujas narys. Jai ketina talkinti žinomas žurnalistas L.Balsys. Pasibaigus darbo sutarčiai, Lietuvos nacionalinio radijo ir televizijos (LRT) korespondentas Briuselyje į Vilnių grįš po kelių savaičių. Belgijos sostinėje, kurioje įsikūrusios Europos Sąjungos svarbiausios institucijos, L.Balsys dirbo septynerius metus. D.Grybauskaitės rinkimų štabe jis eis atstovo spaudai pareigas. Tai vakar LŽ patvirtino eurokomisarės kabineto narė Rima Kaziliūnienė. Pasak jos, minėtas pareigas L.Balsiui D.Grybauskaitė pasiūlė pati, žurnalistą eurokomisarė pažįsta ir iš darbo Briuselyje.

REKLAMA

Paklausta apie L.Balsio galimybes dirbti atstovu spaudai ir prezidentūroje, jei eurokomisarė laimėtų rinkimus, R.Kaziliūnienė pabrėžė, kad apie tai kalbėti per anksti. "Dar neprasidėjo rinkimų kampanija, todėl formuoti komandą prezidentūroje tikrai nedera", - sakė ji.

Pats L.Balsys taip pat mano, kad kol kas neverta "dalytis girioje lakstantį briedį". LŽ pasiteiravus, ar gerai pažįsta D.Grybauskaitę, žurnalistas teigė su eurokomisare bendraujantis tik darbo, o ne asmeniniais klausimais.

REKLAMA
REKLAMA

Kartu su žmona televizijos operatore Irmina Medeišyte Briuselyje dirbantis L.Balsys sakė, kad jiedu apsisprendė nebepratęsti darbo sutarčių su LRT ir grįžti į Lietuvą. Apie tai informuoti nacionalinio transliuotojo vadovai. Paklaustas, ar jam negaila palikti tokios prestižinės vietos, L.Balsys sutiko, kad korespondento darbas buvo įdomus, nors ir įtemptas. "Tačiau per septynerius metus viskas tapo žinoma ir naujų iššūkių ne tiek daug", - pripažino žurnalistas.

Ką veiks Lietuvoje, L.Balsys tikino kol kas negalvojęs. Artimiausi planai - darbas D.Grybauskaitės rinkimų štabe. Iki šiol nė vienoje rinkimų kampanijoje L.Balsys sakė nedalyvavęs.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Kaip jau rašyta, D.Grybauskaitės rinkimų štabui vadovauja teisininkas Vitas Vasiliauskas, jo pavaduotoja - Užsienio reikalų ministerijos trečioji sekretorė Jovita Pranevičiūtė. Iždininkės pareigas eina Jolanta Žutautienė, iki šiol dirbusi D.Grybauskaitės padėjėja Europos Komisijoje.

Raimonda Ramelienė

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų