REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Prezidentas Valdas Adamkus mano, kad esama prielaidų abejoti Lietuvos „branduolinėmis“ ambicijomis, o šalies energetinės nepriklausomybės siekiai ima tolti.

REKLAMA
REKLAMA

Trečiadienį susitikęs su užsienio reikalų ministrų Vygaudu Ušacku, šalies vadovas kėlė tarptautinių energetikos projektų įgyvendinimo problemą ir klausė, kaip išlaikyti tarptautinių partnerių dėmesį naujos atominės elektrinės projektui, sakė prezidento atstovė spaudai Rita Grumadaitė.

REKLAMA

„Prezidento nuomone tai, kad nėra aiškios energetikos strategijos, sudaromos prielaidos abejoti viešai pareikštais Lietuvos ketinimais išlikti atominės energetikos šalimi, įgyvendinti su šiuo šaltiniu susijusius elektros jungčių projektus. Todėl prezidento teigimu, į neapibrėžiamą ateitį ima tolti Lietuvos siekiai įveikti energetinę izoliaciją ir priklausomybę nuo tiekėjų Rytuose“, - kalbėjo R.Grumadaitė.

V.Ušackas po susitikimo sakė gavęs „prezidento instrukcijas“ kartu su energetikos ministru Arvydu Sekmoku aktyviau dalyvauti ruošiant naujos atominės jėgainės statybos projektą.

REKLAMA
REKLAMA

„Šį klausimą aš nuolatos keliu. Mūsų įsipareigojimai, planai, deklaracijos ruošti projektą dėl naujos atominės elektrinės turi tiesioginį tarptautinį poveikį mūsų santykiuose su Latvija, Estija ir Lenkija. Nesakyčiau, kad yra priekaištų, bet mūsų kaimyninių šalių vadovai domisi. Visi laukia iš mūsų tęstinio lyderiavimo ruošiant ypač svarbų naujos elektrinės statymo darbų projektą, kad greičiau pereitume nuo kalbų ir svarstymų prie realių darbų“, - kalbėjo V.Ušackas.

Lietuva ES yra įsipareigojusi Ignalinos jėgainę uždaryti šių metų pabaigoje ir planuoja kartu su Latvija, Estija ir Lenkija statyti naują atominę jėgainę.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų