REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Irano futbolo klubų derbis gali vykti JAV mieste

Po to, kai JAV prezidentas Barackas Obama apreiškė apie norą pagerinti santykius su Iranu, neatmestina galimybė, kad dviejų Teherano miesto komandų - „Persepolis“ ir „Esteghlah“ - derbis gali vykti viename iš JAV miestų, kuriame gyvena didelė išeivių iš Irano bendruomenė.

REKLAMA
REKLAMA

Šių dviejų Teherano futbolo komandų derbis nuolatos pasižymėdavo ne tik įtempta ir grubia kova aikštėje, tačiau ir smurtu tribūnose. Dabar abi Irano komandos planuoja vykti į turą po Ameriką. Manoma, kad šios kelionės gale abi komandos sužais tarpusavyje.

REKLAMA

„Persepolio“ komandos treneris Abbasas Ansarifardas teigia, kad klubas iš Irano Užsienio reikalų ministerijos jau gavo leidimą vykti į JAV. „ Į JAV vykstame tam, kad surengtume kelis draugiškus susitikimus, iš kurių vienas bus su Teherano „Esteghlah“ komanda“ - teigė A. Ansarifardas.

Komandos kelionę į JAV esą rems kol kas dar neįvardyta kompanija. Be to, kol kas neatskleidžiama nei tiskli kelionės data, nei miestai, kuriuos bus žaidžiamos varžybos. Tiesa, daugiausiai žiūrovų į susitikimus susirinktų miestuose, turinčiuose didžiules iraniečių bendruomenes. Vienu iš tokių miestų yra Los Andželas.

Irano vyriausybės leidimas leisti komandoms vykti į JAV gali būti suprastas, kaip pozityvus atsakas į B. Obamos siekį gerinti santykius su Teheranu. Irano prezidentas Mahmoudas Ahmadinejadas pats yra didelis futbolo fanas.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų