REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

8,2 sekundės: tiek užtenka, kad vyras įsimylėtų iš pirmo žvilgsnio, teigia mokslininkai.

Kuo ilgiau vyras žiūri į moterį, kai jie susitinka pirmą kartą, tuo jo susidomėjimas ja yra didesnis, rašo „The Telegraph“.

REKLAMA
REKLAMA

Jei vyras moterį stebi tik keturias sekundes, ji jam greičiausiai nepadarė jokio įpūdžio. Tačiau jei tai trunka ilgiau nei  8,2 sekundes, galima numanyti, kad jis įsimylėjo.

REKLAMA

Tačiau ta pati taisyklė negalioja moterims. Jos stebi vyrą panašų laiko tarpą, nepriklausomai nuo to, ar jis joms atrodo patrauklus, ar ne.

Eksperimento metu slaptos kameros stebėjo, kaip juda 115 studentų akys, tuo metu, kai jie kalbėjo su aktoriais ar aktorėmis. Vėliau jų buvo paprašyta įvertinti pašnekovų patrauklumą.

Vyrai į aktorių, kurios jiems atrodė patrauklios, akis žiūrėjo vidutiniškai 8,2 sekundes, tačiau jei moterys jų nesužavėdavo, žvilgsnis trukdavo tik 4,5 sekundes, rašo „Archives of Sexual Behavior“ žurnalas.

REKLAMA
REKLAMA

Tuo tarpu moterys vienodą laiko tarpą žiūrėjo tiek į joms patikusius, tiek į nepatrauklius aktorius.

Mokslininkai mano, kad vyrai akių kontaktą naudoja norėdami įvertinti partnerės tinkamumą ir vaisingumą. Tuo tarpu moterys šiuo atveju atsargesnės ir nenori pritraukti nepageidaujamo dėmesio, dėl nepageidaujamo nėštumo ir vienišos motinystės rizikos.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų