REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Gintautas Mažeika atsisako išeitinės kompensacijos

LEO LT valdybos pirmininkas ir vyriausiasis vykdomasis pareigūnas Gintautas Mažeika, šią savaitę pareiškęs apie pasitraukimą iš pareigų, nusprendė atsisakyti darbo sutartyje numatytos išeitinės kompensacijos.

REKLAMA
REKLAMA

Be to, jis sako, kad vienašališkai laikysis sutartyje numatytos nekonkuravimo nuostatos, kuri apriboja valdybos nario galimybę dirbti energetikos sektoriuje dvejus metus po sutarties galiojimo pabaigos tiek Lietuvoje, tiek užsienyje.

REKLAMA

„Visada atvirai bendravau su visuomene ir informacijos apie mano darbo sutartį paskelbimas negalėjo būti išimtis. Dabar matau, kad tai virto spekuliacijų objektu, keliančiu dar didesnę įtampą viešoje erdvėje. Aš kategoriškai atmetu bet kokias interpretacijas asmeninio pasipelnymo tema. Pabrėžiu, kad atsisakydamas kompensacijos aš vienašališkai laikysiuosi tų sutarties punktų, kurie įsigalioja po darbo sutarties su LEO LT nutraukimo, t.y. dvejus metus aš nepriimsiu jokio darbo pasiūlymo nei iš Lietuvos, nei iš užsienio šalių energetikos bendrovių ir niekaip jų nekonsultuosiu“, - sako LEO LT valdybos pirmininkas Gintautas Mažeika.

REKLAMA
REKLAMA

Pasak Gintauto Mažeikos, jo pasirašyta darbo sutartis buvo parengta LEO LT stebėtojų tarybos ir puikiai žinoma akcininkams.

„Pakviesdami mane dirbti būtent tokiomis sąlygomis, jie suprato ir gerai įvertino konfidencialios informacijos apimtis ir iš to kylančią būtinybę užtikrinti, kad pasibaigus darbo sutarčiai automatiškai įsigaliotų nauji įsipareigojimai dėl nekonkuravimo“, – pabrėžia G. Mažeika.

LEO LT valdybos pirmininkas dar kartą pabrėžė, kad jo pasitraukimo priežastis yra didėjantis politikų nepasitikėjimas ir tolesnis LEO LT priešinimas su visuomene, nacionalinė elektros energetikos bendrovės diskreditavimas partnerių ir finansinių institucijų akyse.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

G. Mažeika turėjo gauti 240 tūkst. išeitinę kompensaciją. Energetikos ministras Arvydas Sekmokas šią savaitę kreipėsi į „Leo LT“ Stebėtojų tarybą ragindamas kuo greičiau keisti sutartis su valdybos nariais, kad jiems nebūtų išmokamos šimtatūkstantinės išeitinės kompensacijos.

2008 metų gegužės 20 dieną įkurta LEO LT yra nacionalinė elektros energetikos bendrovė, per savo antrines įmones valdanti pagrindinę Lietuvos Respublikos elektros energetikos sistemos dalį – elektros energijos perdavimo ir skirstomuosius tinklus. 61,7 proc. LEO LT akcijų valdo Lietuvos Respublikos Vyriausybė, 38,3 proc. – bendrovė „NDX Energija“.

Apie tai – LNK žinių videoreportaže.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų