REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Vienas iš nedaugelio pasaulyje esančių „Mitsubishi i MiEV“ prototipų jau balandžio viduryje bus atgabentas į Lietuvą. Tai paaiškėjo šią savaitę, kai „Mitsubishi Motors Europe“ patvirtino tolimesnį šio elektra varomo automobilio bandymų grafiką, teigiama bendrovės pranešime.

REKLAMA
REKLAMA

Iki šiol galimybė vairuoti šį aplinkos neteršiantį automobilį buvo suteikta labai nedaugeliui žmonių, tarp kurių buvo Monako princas Albertas II, keletas valstybių ir didžiųjų energetikos kompanijų vadovų. Manoma, kad Lietuvoje „i MiEV“ išbandysiančių vairuotojų atranka bus ne mažiau kruopšti.

REKLAMA



„Mitsubishi“ nuotr.

Naujausiame „Mitsubishi“ prototipe montuojamas 180 Nm sukimo momentą išvystantis elektros variklis, kurį energija aprūpina ličio jonų baterijos. „i MiEV“ savininkas bus retas svečias degalinėje, nes baterijos gali būti kraunamos iš įprasto elektros tinklo. Preliminarūs skaičiavimai parodė, kad nuvažiuoti 100 kilometrų šiuo automobiliu kainuoja net 70 procentų pigiau, nei panašaus galingumo benzininiu automobiliu.

„Mitsubishi i MiEV“ laikomas rimta Japonijos bendrovės paraiška tapti ateities ekologiškų automobilių gamintoja. Priešingai nei tradiciniai ar hibridiniai automobiliai, šis modelis neteršia aplinkos CO2 dujomis, sukeliančiomis šiltnamio efektą. Tikimasi, kad „i MiEV“ taps pirmuoju masiniam naudojimui pritaikytu elektromobiliu pasaulyje. Jo oficialus debiutas Japonijoje numatomas dar šiemet, sakoma pranešime.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų