REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Šiandien Seime Vidaus reikalų ministras Raimundas Palaitis pateikė „Įstatymo dėl Lietuvos Respublikos Vyriausybės ir Jungtinių Amerikos Valstijų Vyriausybės susitarimo dėl glaudesnio bendradarbiavimo nusikaltimų prevencijos ir kovos su jais srityje ratifikavimo“ projektą.

REKLAMA
REKLAMA

Ratifikavus susitarimą, bus sudarytos prielaidos spręsti dvišalio bendradarbiavimo kovojant su nusikalstamumu problemas ir prisidėta prie viešojo saugumo Lietuvos Respublikoje ir Jungtinėse Amerikos Valstijose stiprinimo, praneša Seimo spaudos tarnyba.

REKLAMA

Susitarime numatyta keistis informacija ieškant pavojingų nusikaltėlių, tiriant nusikaltimus panaudojant DNR profilius, kurie yra labai veiksminga priemonė identifikuoti asmenis, padariusius nusikaltimus, arba tuos nusikaltimus apjungti pagal biologinius pėdsakus, rastus įvykio vietose. Taip pat numatyta keistis pirštų atspaudais, rastais įvykio vietose. Keičiantis šia informacija ir duomenimis numatyta, kad prieiga prie šios informacijos ir duomenų bei jų tikrinimas būtų automatizuoti.

REKLAMA
REKLAMA

Taip pat pateiktas „Įstatymo dėl Europos Sąjungos ir Australijos susitarimo dėl oro vežėjų atliekamo Europos Sąjungos pateiktų keleivio duomenų įrašo (PNR) duomenų tvarkymo ir perdavimo Australijos muitinės tarnybai“ projektas.

Teikiamu įstatymo projektu siekiama sudaryti prielaidas veiksmingesniam bendradarbiavimui tarp Europos Sąjungos ir Australijos kovojant su terorizmu bei tarpvalstybiniu nusikalstamumu.

Teikiamo įstatymo projekto tikslas – ratifikuoti Europos Sąjungos ir Australijos susitarimą dėl oro vežėjų atliekamo Europos Sąjungos pateiktų keleivio duomenų įrašo (PNR) duomenų tvarkymo ir perdavimo Australijos muitinės tarnybai ir vykdyti Lietuvos Respublikos, kaip Europos Sąjungos valstybės narės, įsipareigojimus pagal Europos Sąjungos sutartį.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų